Gaziantep'te seçim öncesi milletvekili aday adaylığı döneminde en çok konuşulan ve dikkat çeken isimlerin başında gelen Veli Kıyak, sahadan çekilmediğini ve partisine hizmetini sürdürdüğünü söyledi.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Veli Kıyak, olası bir erken seçimden Ak Parti'nin güçlenerek çıkacağını, MHP ve HDP'ye giden oylarını geri alacağını söyledi. Veli Kıyak, "Çünkü Ak Parti'ye daha önce oy vermiş, bu seçimde oy vermemiş olan vatandaşlar pişmanlar. Halkımız tek başına hükümet istiyor" dedi.

Gaziantep'te 11 yıl Ak parti yönetim teşkilatında görev yapan ve 7 Haziran seçimleri öncesi milletvekilliğine aday adayı olan Veli Kıyak'la seçim başarısızlığı, koalisyon süreci üzerine konuştuk.

PARTİMİZİN NEFERİYİM

Veli Kıyak, il defa milletvekilliğine aday adayı olduğunu, Gaziatep'e yakışan bir şekilde aday adaylığı süreci yaşadığını söylerken, listeye girememesiyle ilgili de, "Kısmet olmadı, hayırlısı. Bizler partimizin bir neferiyiz. Bu zamana kadar mutfakta çalışan bir ekipteydik. Sonra aday adayı olduk, kısmet, takdir. Partimiz bizi bundan sonra nerede uygun görürse orada görev alırız. Partimiz ne derse biz onun emrindeyiz" dedi.

ARAŞTIRMA YAPILIYOR

Ak Parti'nin Türkiye geneli ve Gaziantep'te umulanın üzerinde oy kaybettiğini belirten Veli Kıyak, "Oy kaybının nedenleriyle ilgili özeleştiri yapacağız. Zaten partimizin büyükleri, şu anda oy kaybına nelerin sebep olduğuyla ilgili araştırmalarını yapıyorlar" dedi.

VATANDAŞ PİŞMAN

'Vatandaşımız 7 Haziran'dan itibaren gelen süreçte Ak partiye oy vermediğine pişman olduğunu söylüyor' diyen Veli Kıyak, "Özellikle daha önce Ak partiye oy vermiş ama bu dönem vermemiş olanlar pişmanlıklarını dile getiriyorlar. Halkımızın oyu herşeyin üzerinde. Halkımızın takdiridir" dedi.

ÖN YARGI YOK

Ak Parti'nin koalisyon seçeneklerini sonuna kadar uygulayacağını, sonuna kadar deneyeceğini ifade eden Veli Kıyak, "Sayın Başbakanımız bunun çalışmasını yapıyor. Hiç kimseye ön yargılı davranmıyor. Şu anda tüm partilerle iletişim halinde. Cumhurbaşkanımız meclis tamamlandığında görevi verecek. Başbakanımız CHP'ye de, MHP'ye de gidecek. Belki HDP'ye de gidecek. Sonuna kadar koalisyon seçeneklerine devam edecek" diye konuştu.

DAHA YÜKSEK OY ALIRIZ

Koalisyon kurulamaması halinde dünyanın sonu olmayacağını ve Ak Parti'nin en yakın bir seçimde oyunu çok daha fazla artırarak geleceğini söyleyen Veli Kıyak, "En yakın bir seçimde partimizin vekil sayısını artırarak geleceği inancındayım. Ben daha yüksek bir oyla geleceğimizi düşünüyorum. Çünkü halkımız tek başına bir hükümet istiyor" dedi.

İKTİDAR RAHATLIĞI OLMUŞ OLABİLİR

Ak Parti'nin seçimden sonraki süreçte, eksikliklerini değerlendirdiğini, değerlendirmeye de devam ettiğini belirten Veli Kıyak şunları dile getirdi:"Ak parti genel merkezi ve teşkilat olarak eksikliklerimizi değerlendirmiş olduk. İktidar rahatlığı olmuş olabilir. Eksik yaptığımız, yanlış yaptığımız şeyler olabilir. Şu anda onları da elden geçiriyoruz. Teşkilatlarımız noktasında yapmamız gereken, yapmamış olduğumuz işler olabilir onların değerlendirmesini yapıyoruz" dedi.

MHP VE HDP'YE GİDEN OYLAR BİZİM

Ak Parti'nin Gaziantep'teki başarısızlığıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Veli Kıyak, "Gaziantep'te 9 vekil çıkartmıştık. Bu seçimde üç vekil kaybettik. HDP burada bir oy artışı, oy patlaması yaşadı. MHP'nin de oyu arttı. Bunlar büyük ihtimal bizim oylar. Ve bunların hepsini de en yakın bir seçimde geri alacağız inancındayım" dedi.

YERLİ BİR ADAY OLABİLİRDİ

Ak Parti'nin oy düşüşünde aday listelerinin etkisinin olup olmadığını sorduğumuz Veli Kıyak, "Aday listelerinin de etkisi mutlaka var. Yerli bir aday olabilirdi. Gaziantep'in sorunlarını bilen, halkla iş içe yaşayan adaylar olabilirdi. Tabi genel siyasetten de, teşkilatlardan da kaynaklanan bir düşüş oldu. Oy düşüşünü etkileyen sebepler çok. Türkiye genelinde yapılan hataların düzeltilerek yapılacak bir seçimde ben Gaziantep'te tekrar 9 vekili alacağımıza inanıyorum. Olası bir erken seçimden güçlenerek çıkabileceğimiz inancınayım" dedi.

YIPRANMA DA OLABİLİR

Ak Parti'nin seçimden seçime vatandaşa giden bir parti olmadığını, her zaman sahada ve mahallelerde olduğunu belirten Veli Kıyak, "İl, ilçe teşkilatlarımız seçim sürecinde ellerinden geleni yaptı. Tabi, teşkilat bundan sonra da daha iyi çalışmalı vatandaşımızla daha iyi ilgilenmeliyiz, sorunlarını dinlemeliyiz. 13 yıldır iktidardayız, yıpranma da olabilir" dedi.

BELEDİYELERDEN ÇOK FAZLA ŞİKAYET YOK

Belediyelerin çalışmalarının seçim sonuçlarını çok da fazla etkilemediğine inandığını belirten Veli Kıyak, "Seçim sürecinde vatandaşların belediyeden talepleri vardı. En fazla da cezalarla ilgiliydi. Seçim üstü biraz daha göz yumulsun istiyordu. Evlerin üzerine kat, alanlarının dışına çıkma gibi kaçak işlere seçim öncesi göz yumulmadı. Doğrusu da budur. Birilerine göz yumarken, birilerinin hakkını yemiş olursunuz. Ben gezdiğim yerlerde belediyelerden çok fazla şikayet almadım. Genel anlamda genel politikalardan beklentileri vardı, örneğin emekli maaşları iyileştirme konusunda, dolar ve Eurodaki yükselmeden şikayet gibi…" diye konuştu.

EKONOMİDE SIKINTI VAR

Koalisyonla ilgili piyasada bir tedirginlik olduğunu, ekonomide bir sıkıntı yaşandığını kaydeden Veli Kıyak, "Herkes önünü görmek ister. Koalisyon olacak mı, olmayacak mı, erken seçime mi gidilecek? Tüm bunlardan dolayı piyada bir tedirginlik var" dedi.

MHP'DE, CHP'DE OLABİLİR

Halkın daha çok bir Ak Parti MHP koalisyonu istediğini, son günlerde Ak Parti CHP koalisyonuna da sıcak bakılmaya başlandığını söyleyen Veli Kıyak, "Tabi Türkiye için hangisi hayırlıysa o olsun. İster CHP, ister MHP koalisyonu olsun. İkisi de olabilir. HDP ile biraz daha uzak olduğunu düşünüyorum" dedi. MERAL KINACILAR