AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Genel Sekreteri Av. Abdulhamit Gül, bölge adliye mahkemesi, Milletvekili Mehmet Erdoğan ise Gaziantep ve bölge şehirleri için çok önemli olan Bölge İstinaf Mahkemesi'nin kurulacağını müjdeledi.

Gül, 20 Temmuz 2016'da faaliyete başlayacak olan Bölge Adliye Mahkemelerinin Türkiye genelinde toplamda 7 şehirde kurulacağını açıkladı. “Bu şehirlerden biri de sanayi, turizm ve ticaret gibi birçok alanda bölgesinin öncü şehri olan Gaziantep olacak" diyen Gül, "Toplamda 14 şehrin olduğu bir bölgeden Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi sorumlu olacak, böylece Gazi şehrimiz artık yargı alanında da bölgenin merkez şehri konumuna geliyor. Üst sınırı 5 yılı geçen dosyalar artık Yargıtay yerine doğrudan Bölge Adliye Mahkemelerine gelecek. Böylece Yargıtay'ın iş yükü azalacak, vatandaşımız adalet hizmetine kendi bölgesinde daha kolay erişecektir” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN'DAN 'BÖLGE İSTİNAF MAHKEMESİ' MÜJDESİ

Erdoğan, Gaziantep ve bölge şehirleri için çok önemli olan Bölge İstinaf Mahkemesi'nin kurulacağını müjdeledi. Erdoğan, Gaziantep'e kurulacak olan Bölge İstinaf Mahkemesinin 20 Temmuz 2016'da faaliyete başlayacağını belirtti. Temyiz başvurularının Yargıtay'dan önce Türkiye'de ilk defa uygulanacak olan İstinaf Mahkemelerine,yapılacağını anlatan Erdoğan, “Bu şekilde, Yargıtay’ın yükünü azaltacağını,Yargıtay’ ın iş yükünün azalması, karara bağlanmak üzere yıllarca dosyaların Yargıtay da beklememesi anlamına gelecektir. Davalarda karar merci olacağını, , Bu mahkeme ile davalar kısa sürede çözüme kavuşturulacak hem vatandaşlarımızın işleri hızlanacak hem de adliyenin iş yükü azalacak” diye konuştu. NECMETTİN GÖRGÜN