AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak Ahmet Erkul Ticaret Meslek Lisesi Kariyer Günleri'nde öğrencilerle bir araya geldi. Milletvekili Derya Bakbak Ahmet Erkul Ticaret Meslek Lisesi'nde gerçekleştirilen kariyer günlerinde öğrencilerle bir araya gelerek onlara tavsiyelerde bulundu.

Yüksek mimar olan ve doktora öğrenimine devam eden Milletvekili Bakbak, öğrencilere farklı eğitimler alarak kendi kabiliyetlerini keşfetmelerini, bu eğitimlerle insanın hayal bile edemeyeceği noktalara gelebileceğini söyledi. Öğrencilere “Önemli olan zihninizin içindekiler, ruhunuzdakilerdir; önemli olan gönlünüzdür.” diye hitap eden Bakbak insanın kendini tanımasının önemini vurguladığı konuşmasında bilim, sanat ve teknolojinin de hayatımızdaki yeri ve öneminden bahsetti.

OKULUNUZUN KIYMETİNİ BİLİN

Bakbak ayrıca, Gaziantep’in bir değer olduğunu, Gaziantep'te iş arayanların % 70’inin 35 yaşın altında olduğunu, bunların 20-29 yaş arası olanlarının ilkokul mezunu olduklarını ve bir meslek sahibi olmadıklarını söyleyerek, kendilerine, ailelerine, Gaziantep’e değer katabilmek için öğrencilere okullarının önemini ve kıymetini bilmelerini öğütledi. Programda söz alan Kaymakam Mehmet Aydın ise Gaziantep’in eğitim durumundan bahsetti. Valilik, Bakanlık ve Milletvekillerinin yoğun ve koordineli çalışmalarla Gaziantep'in eğitimine katkı sağladığını belirten Aydın, bu yıl Gaziantep için 3000 sınıfın planlandığını söyledi.

İMAM HATİP'E ZİYARET

Okul müdürü Mehmet Öztürk kariyer günleri için her ay okullarına bir konuk davet ettiklerini ifade ederek, bu ay misafirleri olduğu için Milletvekili Bakbak’a teşekkür etti. Bakbak’a programda Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ile Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı eşlik etti. Milletvekili Derya Bakbak okul ziyaretlerini sürdürerek Şahinbey’deki Mehmet Emin Er Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmasında, yapılan yeni düzenlemelerle artık İmam Hatipli öğrencilerin hayallerini gerçekleştirme şansı bulduklarını söyleyen Bakbak, düzenlemelerden önce mevcut olan bir takım engellerin, özellikle İmam Hatipli kız örgencilerin mezun olduktan sonra gelmek istedikleri mevkilere, gitmek istedikleri üniversiteye, çalışacakları kuruma girme engellerinin kalktığını söyledi. Öğrencilere defter, kalem,silgi ve cetvelden oluşan kırtasiye seti de hediye eden Milletvekili Bakbak çeşitli temaslarda bulunduktan sonra okuldan ayrıldı.

HABER MERKEZİ