CHP Şahinbey Belediye Meclis üyesi Uğur Kalkan, Antep Harbi’nin kahramanlarından Şehit Şahin Bey’in doğduğu ve büyüdüğü evin kaderiyle baş başa bırakıldığını belirterek, duruma isyan etti. Kalkan, "Her seferinde kahramanlıklarıyla övündüğümüz, gurur duyduğumuz Şahin Bey’e bu yapılan vefasızlıktan başka bir şey değildir" dedi.

Bostancı Mahallesi Muhtarı İbrahim Halil Atıcıbaşı ile birlikte Şahinbey'in evini ziyaret ettiğini belirten Uğur Kalkan, "Gördüğümüz manzara karşısında hayretler içinde kaldık.Yemen’de, Trablusgarp’ta, Çatalca Cephesi’nde, Galiçya’da, Sina Cephesi’nde ve son olarak şehrimizde olağanüstü kahramanlıklar gösteren Şahin Bey’e yapılan bu vefasızlığın bir an önce telafi edilmesi gerekmektedir.Vatan toprağına göz dikenlerin oluşturduğu ağları kahramanlıklarla yıkanlardan birisi olan Şahin Bey’in evini örümcek ağları sarmış.Pencereler,kapılar sökülmüş duvarlarında boyadan eser bile kalmamıştır.Bu üzücü durum hepimiz adına büyük bir ayıptır.Bu ayıbında kabul edilebilir en ufak bir yanı yoktur" diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Meclisi’nin kararına rağmen halen bir çalışma olmadığını belirten Uğur, "Kayıtlara baktığımız zaman 7 Mayıs 2013 tarihli Şahinbey Belediye Meclisi toplantısının 1.Maddesi ‘Belediyemize ait,Tapunun Bostancı Mahallesi,Ada:652,Parsel:68,69,70,71,72,73.ve 74’de kayıtlı taşınmazların ilçemize ismini veren Şehit Şahinbey’in evinin restorasyonunun yapılması için İl Özel İdaresi adına tahsis edilmesine tahsis edilmesine teklifi dair 5 Nolu Plan Bütçe Komisyon Raporunun okunmasının ardından oylamaya geçildi. Yapılan oylama neticesinde teklifin Plan Bütçe Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesine oybirliği ile karar verildi’ şeklindedir. Gaziantep Büyükşehir Meclisi’nin kararı da bu doğrultudadır. Bu kararların verilmiş olmasına rağmen halen bir çalışma yoktur. Şehrimizi yönetenlerden bu konuda duyarlılık beklemekteyiz.Konunun da takipçisi olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.Haber Merkezi