GAZİANTEP B.B – ALBİMO ALANYASPOR

STAD: KAMİLO CAK

SAAT: 19.30

HAKEMLER: TOLGA ÖZKALFA – VOLKAN NARİNÇ – İBRAHİM BOZBEY

YAYIN: TRTSPOR DÖNÜŞÜMLÜ

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, bu akşam kendi evinde Albimo Alanyaspor ile sezonun son maçına çıkıyor.

Ligin en rahat takımı olan mavi – beyazlı temsilcimiz, gözünü Alanyaspor’a dikti. Play Off hesabı yapan rakibi ile bu akşam karşılaşacak olan temsilcimiz, prestij maçında rakibini yenerek evinden boş göndermek ve sezonu galibiyetle bitirmek istiyor.

HEDEF ÜÇ PUAN

Ligde son 6 haftadır galibiyet yüzü göremeyen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, bugün kendi Albimo Alanyaspor’u konuk edecek.

Ligin 27. haftasında deplasmanda Manisaspor’u 2 – 0 mağlup ettikten sonra bir daha galibiyet yüzü göremeyen temsilcimiz, Play Off hesapları yapan rakibine darbe vurmaya hazır.

Albimo Alanyaspor’un ilk altı içinde kalmak adına sahaya çıkacaklarını ifade eden futbolcular, “Rakibin konumu bizi asla ilgilendirmiyor, kendi sahamızda sezonun son maçında taraftarlarımıza galibiyetle veda etmek istiyoruz. Son haftalarda bizlere gönül veren futbol severleri fazlasıyla üzdüğümüzün farkındayız ama bu akşam Kamil Ocak stadyumunda elimizden gelenin en iyisini yaparak galibiyet elde edeceğiz” dediler.

BAŞKAN İYİMSER

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kulüp başkanı Osman Toprak bu akşam ki maçta teknik ekip ve futbolculardan galibiyet istedi.

Her ne kadar ligde iddiasız olsalar da bunun sahadan yenilgi ile ayrılma gibi bir algı oluşturulmaması gerektiğini belirten Toprak, “Kendi evimizde oynayacağımız sezonun son maçında Gaziantepli futbol severleri mutlu etmeyi hedefliyoruz. Ne yazık ki hedefimize bu sezon ulaşmadık rakibimiz Alanyaspor ise bana göre başarılı bir sezon geçirdi ve Play Off mücadelesi içeresinde yer almak istiyorlar. Fakat bizde rakibin konumuna aldırış etmeden ve hiçbir şaibeye mahal vermeden mücadele edeceğiz” açıklamasında bulundu.

TRT SPOR GOLLERİ VERECEK

PTT 1. Ligin son hafta maçlarının tamamı 23 Mayıs Cumartesi günü oynanacak. İki iddiasız ekip Karşıyaka ve Adanaspor'un maçı saat 16.30'da başlarken, küme düşme hattını ve play-off hattını ilgilendiren tüm karşılaşmalar saat 19.30'da aynı anda başlayacak.

Bu nedenlerle TRT Genel Müdürlüğü Spor Dairesi Başkanlığı bu kritik karşılaşmaların hepsini TRT Spor kanalında ve dönüşümlü olarak yayınlamaya karar verdi. Karşılaşmalarda gol olması durumunda anında o maça kameralarını çevirecek olan TRT aynı anda karşılaşmaları bir bütün olarak TRT-WEB'den de yayınlayacak.

ALANYA CEPHESİ

Albimo Alanyaspor Sportif Direktörü Taner Savut, Play-off yarışında Samsunspor ve Şanlıurfaspor'un bir adım önünde olduklarını ancak ligin son maçına ciddi şekilde hazırlandıklarını söyledi. Gaziantep'in iyi bir kadroya sahip olduğunu belirten Savut, "Bize gerekli olan puanları alacak şekilde mücadele etmeyi planlıyoruz. İnşallah yüzümüzün akıyla çıkarız" dedi.

Öte yandan Albimo Alanyaspor'da sakatlıkları devam eden Koray Çölgecen ve Emre Akbaba'nın dışın*da eksik bulunmuyor.

MUHARREM TÜRKOĞLU