Gaziantepsporlu futbol severlerin her zaman olduğu gibi dün ilk defa gazetemizden ismini duyduğu Hollandalı futbolcu Bart Van Hintum ile sözleşme imzaladı.

Gelecek sezon süper ligde güçlü bir ekip oluşturmak adına kolları sıvayan Gaziantepspor yönetimi anlaşma sağladığı Bart Van Hintum ile iki yıllık anlaşma sağladı.

GAZİANTEPSPOR AÇIKLAMA YAPTI

Gaziantepspor’un resmi internet sitesinden Bart Van Hintum transferiyle ilgili açıklama yapıldı.

Siteden yapılan açıklama şu şekilde:

Kulübümüz, son olarak Hollanda’nın Zwolle takımında forma giyen tecrübeli sol bek Bart Van Hiltum’ı renklerine bağladı.

5 sezondur Zwolle takımında forma giyen ve takım kaptanlığı yapan Hollandalı oyuncu Bart Van Hiltum ile 2 yıllık sözleşme imzalandı.

Van Hiltum’a hoşgeldin diyor, Kırmızı-Siyahlı formamız altında başarılar diliyoruz.

ARAŞTIRILDI

Geçen sezon Hollanda 1. Lig ekiplerinden Zwolle'nin forma giyen 29 yaşındaki defans oyuncusu Bart Van Hintum’un devre arasında Gaziantepspor transfer komitesine isminin teklif edildiği öğrenildi. Tecrübeli futbolcunun özellikle ikinci yarı maçlarını yakın takibe aldıran Kızıl, gelen raporların olumlu olmasının ardından Bart Van Hintum ile temasa geçerek gelecek sezon Gaziantepspor’da oynamadı yönünde teklif sundu.

HEMEN KABUL ETMEDİ

Hollandalı futbolcu ilk görüşmeden memnun kalmasına rağmen net bir cevap veremedi. Transfer konusunu eşiyle de görüşmek istediğini ve daha sonra karar vereceğini ifade ederek toplantıdan ayrılan Hintum, ikinci görüşmede ise ailesiyle net bir şekilde karar veremediğini ve düşünmek için tekrar süre istediği öğrenildi. Hollandalı futbolcu ile irtibatı kesmeyen transfer komitesi Gaziantepspor’a transferi yönünde ikna etme çabaları sonuç verdi ve uzun uğraşların sonunda gelirim sözü alınmasının ardından maddi konularda da anlaşma sağlanınca işin sadece imza aşamasına gelindiği öğrenildi.

BART VAN HİLTUM KİMDİR?

16 Ocak 1987 Hollanda doğumlu olan 29 yaşındaki tecrübeli sol bek, futbola Hollanda’nın PSV ve TOP Oss takımları alt yapısında başladı. 2005 sezonun TOP Oss A Takımında çıktı ve oynadığı 83 maçta 6 gol atan Van Hintum, 2009-2010 sezonunda FC Oss, 2010-2011 sezonunda FC Dordrecht takımlarına transfer oldu. Van Hintum, 2011 sezonunda transfer olduğu ve takım kaptanlığını yaptığı Zwolle takımı ile 5 sezonda 129 maçta görev aldı.

Hollandalı oyuncu, uzun taç atışları, hava toplarındaki hâkimiyeti ve kullandığı duran toplarla dikkat çekiyor.

A.SERDAR ÖZEKŞİ