Gaziantepspor Yönetim Kurulu, 21 Ekim tarihinde Olağanüstü kongreye gitme kararı aldı. Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl başkanlığında Celal Doğan Tesislerinde toplanan yönetim kurulu, olağanüstü kongreye gitme kararı aldığ öğrenildi.Yönetim Kurulunun almış olduğu karar doğrultusunda, olağanüstü kongre 21 Ekim 2007 tarihinde yapılacak. 21 Ekim'de gerekli çoğunluk sağlanmazsa ikinci toplantının 28 Ekim 2007 tarihinde çoğunluk aranmaksızın yapılmasına karar verildi.
Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl'ın yeniden aday olacağı kongrede, seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. İbrahim Kızıl'ın dışında bazı Gaziantepli işadamlarının da şartlar uygun olduğu takdirde başkanlığa aday olmayı düşündükleri ifade edildi.DAHA GÜÇLÜ BİR YÖNETİMLE YENİDEN ADAYIZ-Gaziantepspor Kulübü Asbaşkanı Bilal Çeker ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Turkcell Süper Lig'de yaşanan tüm sıkıntılara rağmen iddialı, ancak mütevazı bir kadro ile girdiklerini, herkesin beğeni ile izlediği bir takım yarattıklarına inandığını söyledi.Yönetim kurulu olarak Gaziantepspor için en iyisini yapmak üzere çaba gösterdiklerini, başarıyı yakaladıklarını ancak daha güçlü isimlerin de yer aldığı bir yönetimle yola devam etme kararı aldıklarını ifade eden Çeker, ''Maddiyat konusunu da çözmek zorundayız. Başarı geliyor, şimdi güven tazelemek ve daha güçlü bir yönetimle yolumuza devam etmek istiyoruz. Bunun için olağanüstü kongreye gitme kararı aldık'' diye konuştu.''Gaziantepspor bu kentin takımı. Bu kentin vizyonu. Gaziantep marka şehir diyorlar, işte gerçek marka Gaziantepspor'dur'' diyen Bilal Çeker, sözlerini şöyle sürdürdü:''Başkan ve biz yönetim kurulu üyeleri elimizi hatta gövdemizi taşın altına koyan insanlarız. En zor dönemde bu kulübe sahip çıktık. Şu anda ligde gerçekten iyi mücadele veriyoruz, ilerleyen haftalarda daha iyi olacağımız düşüncesindeyim. Bizler gelip geçiciyiz, ancak Gaziantepspor kulübü kalıcıdır. Hem bu süreçte yönetim kurulunu bazı isimlerle güçlendirmek hem de genel kurulumuzdan güven oyu almak istiyoruz.Sezona girmeden önce herkesten destek beklediğimizi açıkladık. Kulübümüzü kalıcı gelir kaynaklarına kavuşturmak için çalışmalar yürütüyoruz. Gaziantepspor'u maddi yönden kalkındırmak, kalıcı gelir kaynaklarına kavuşturmak istiyoruz.''-''TARAFTARIMIZA SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ...''Yönetim kurulu olarak teknik heyet ve futbolcuların çalışmalarından son derece memnun olduklarını, geçmişte yaşananlardan gerekli dersleri çıkarttıklarını ifade eden Çeker, şunları kaydetti:''Çalışmalarımız oldukça iyi gidiyor. Bu sezon herkes daha farklı bir Gaziantepspor izliyor. Geçmişte yaşanan sıkıntılardan gereken dersleri çıkardık. Takıma uyum ve katkı sağlayabilecek bir transfer politikası izledik. Teknik heyet ve futbolcularla uyum içerisindeyiz. İyi bir takım olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Şüphesiz herşey dört dörtlük olmadı, eksiklikler var. Biz bu imkanlarla bunları yapabildik. İyi niyetle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Taraftarımıza söz verdiğimiz gibi çok koşan, mücadele eden, yenilgiyi kabul etmeyen, bol gol pozisyonu üreten ve savaşan bir takım izlettiriyoruz. Bunu hep birlikte başardık. Maçlarımızı izleyen taraflı tarafsız herkes Gaziantepspor'dan büyük keyif alıyor.''
Çeker, futbolculara, teknik heyete ve kulüp personeline söz verdikleri 1 milyon YTL'lik ödemeyi yaptıklarını, ilerleyen günlerde ise piyasaya ve kurumlara olan borçları ödemeye başlayacaklarını sözlerine ekledi.