Gaziantepspor ile her konuda anlaşan Dany son dakika çalımını attı ve Beşiktaş, ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı

Galatasaray da KAP'a bildirdi

Dany'nin transferini Galatasaray da Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi.

KAP'a gönderilen yazı şu şekilde: "Profesyonel futbolcularımızdan Dany Achille Nounkeu Tchounkeu'nun Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ (Beşiktaş AŞ)'ye 2013-2014 futbol sezonu 2.yarısı için geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır.Beşiktaş AŞ'nin 31.05.2014 tarihinine kadar yazılı olarak bildirmek kaydıyla oyuncuyu 1.800.000 EUR'ya satın alma opsiyonu bulunmaktadır."

BEŞİKTAŞ'I İSTEMİŞ

Beşiktaş'ta futbol direktörü Önder Özen, Dany transferi sonrası NTV Spor'a açıklamalarda bulundu. Özen, Lescott transferini şöyle açıkladı: "Lescott transferi ile Danyt ransferi arasında bir bağlantı yok. Lescott'u transferi olsaydı biz yine Dany'i alabilirdik. Biz açıkta 6 kontrat bulunduruyoruz. Önümüzdeki sene istediğimiz oyuncuları alabiliriz. Açıkta kontrat bırakmak üzere kontrat imzaladık. Dany'ye evet dememizin bir sebebi de şu, Florya'dan kramponlarını alacak, Ümraniye'ye gelecek. Bu ligde 2 buçuk senedir oynamış ve avantajı var. Dany Beşiktaş'ta oynama motivasyonu yüksek bir oyuncu. Beşiktaş'ta oynamak ve kendisini kanıtlamak istiyor. Rekabet istiyor. "

FATİH TERİM'DEN REFERANS

"Çabuk bir stoper her zaman evliyadır. O adamı da transfer ettiğimizi düşünüyorum. Dany'nin de Beşiktaş'ta oynamak istemesi bir avantaj.Yönetim kurulumuzdaki insanların iş adamı olmasından fazlası taraftarolmaları. Taraftarın bu transfere nasıl bakacağı konusunda başkanımız beni uyardı. Ancak Bilic ile bu konuyu çok tartıştık. Dany'yi istedi Bilic. Ben de istedim. Ve bu transferi gerçekleştirdik. Fatih Terim ile de konuşuldu bu konu. Bilic, 3 hafta önce Terim ile konuştu, onayını aldı.