Gaziantep Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi İrfan Demirci, karar alma makamları, uygulama makamları olmamasına rağmen, kent konseylerine büyük bir ihtiyaç ve gereksinim olduğunu söyledi. "İnsanların Kent konseyinden beklentileri yüksek" diyen Demirci, "Bunun nedeni bu dönem yönetimin daha çok STK başkanlarından kurulu olmasından kaynaklanıyor. Bu beklentiye cevap vermek lazım. Bir de bu şu anlama geliyor. Demekki bu kentte kent konseyine ihtiyaç ve gereksinim varsa, bu Vatandaşlarla kurumlar arasında duvarlar örülü olduğu anlamına gelir. Gerçi bu yavaş yavaş kaldırılıyor, inkar etmemek gerek" şeklinde konuştu.

KONSEYDEN BEKLENTİ BÜYÜK

Demirci, "Vatandaşlar bize sıkıntılarını söylerken şunu yapın, şunu düzeltin diyor. Örneğin yolla ilgili bir sıkıntısı varsa çözün tarzında önerilerle karşılaşıyoruz. Bizden böyle bir beklenti var. Bu da kent konseylerine ne kadar gereksinim, ihtiyaç olduğunu gösteriyor" dedi. Kent konseylerinin karar alma makamları, uygulama makamları olmadığını, kent konseylerinin demokrasinin daha modern, daha üst düzeyde uygulanması için araçlardan sadece bir tanesi olduğunu belirten İrfan Demirci, "Şehirler için tavsiye kararları alabilirler. Yanlışlıkları söyleyip, daha iyi olması için önerilerde bulunurlar. Yapılması gereken işlerle ilgili otururlar plan, program, çalışma yaparlar. Bunu da kent yöneticilerinin önüne koyarlar. Kentle ilgili öneriler söz sahibi olanlarla paylaşılıyor" diye konuştu.

BİR BEKLENTİ VAR

'Kent konseyi yönetimi olarak kentin sorunlarını işte, Suriyeliler, imar, trafik, eğitim, turizm, sağlık gibi acil konuları gündeme getiriyoruz' diyen Demirci, "Ben şunu gördüm, bu kentte kent konseyine ihtiyacı, gereksinimi gördüm. İnsanlar kent konseylerini karar alma mekanizmaları gibi görüyorlar. Vatandaşlar bize sıkıntılarını söylerken şunu yapın, şunu düzeltin diyor. Örneğin yolla ilgili bir sıkıntısı varsa çözün tarzında önerilerle karşılaşıyoruz. Böyle bir beklenti var" dedi.

VATANDAŞLA-KURUMLAR ARASINDA DUVARLAR ÖRÜLÜ

Vatandaşların beklentilerine cevap vermek gerektiğini, vatandaşlarla daha sık biraraya gelmenin yollarını aramak gerektiğini düşündüğünü ifade eden Demirci, "İnsanların bizden beklentileri yüksek. Bunun nedeni bu dönem yönetim daha çok STK başkanlarından kuruldu, bundan da kaynaklı olabilir. Ama ben vatandaşın bu algısını yanlış bulmuyorum. Böylelikle sizi de bir çalışmanın içerisine sevk ediyor. Bu beklentiye cevap vermek de lazım. Bir de bu şu anlama geliyor. Demekki bu kentte kent konseyine ihtiyaç ve gereksinim var. Vatandaşlarla kurumlar arasında duvarlar örülü. Gerçi bu yavaş yavaş kaldırılıyor, inkar etmemek gerek" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR