Havaların ısınmasıyla ortaya çıkan üvezler herkesimi canından bezdirdi. Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Özekşi'nin Haftaya Bakış Köşesinde değindiği üvez konusu herkesin ortak derdi çıktı. Vatandaşlar, sivrisinek ve karasineklerin ortaya çıkmasıyla kapı ve pencerelerini kapatmak zorunda kaldıklarını belirterek, ilaçlama yapılmamasından şikayet etti. Vatandaşlar, "Belediyeler derhal ilaçlama çalışmalarına başlamalı. Havalar daha çok ısınınca evlerde duramayacak hale geleceğiz" dediler.

Bey ve Kayacık Mahalle sakinleri, üvez ve sivrisineklerden bıkmış durumda. Özellikle toplanmayan çöplerle artan üvez ve sivrisinekler yüzünden kapı ve pencere açamaz hale geldiklerini belirten Sakinler, bu duruma biran önce el atılmasını istedi. Sakinler, "Gece sinekten uyuyamıyoruz. Kapıyı kapatsak sıcak oluyor açsak sivri sinekler geliyor. Birde karasinekler de çıkmaya başladı. Onlar ısırdığı zaman hastalık getiriyorlar" mesajını verdi.

İŞTE VATANDAŞIN MESAJLARI

Mustafa Gün

ÇOCUKLARIMIZIN HER YERİ KIZARIYOR

Evimizde oturamıyoruz. Kapı ve pencere açamıyoruz. Suriyelilerden dolayı mahallelerimiz çok kirleniyor ve sürekli süpürülmüyor. Çöp toplama saatimiz yok. İlaçlamanın olmaması yetmiyormuş gibi çöplerde ortalıkta. Sinekler daha çok doluşuyor. Bu aylarda ilaçlama olması gerekiyor. Çocuklarımız sinek ısırıkları yüzünden gece yatmadan önce ilaç kullanmak zorunda kalıyor. Kullanmadıkları zaman her yerleri kızarıyor.

Nebiha Gün

GECE UYUYAMIYORUZ

"Sinek ilaçlamaları mahallemizde yapılmadı. Bu aya kadar yapılması gerekiyordu. Ev kadınıyız ama evde oturamıyoruz. Evimiz apartman dairesi ama balkonumda çiçek yetiştiriyorum. Gece sinekten uyuyamıyoruz. Kapıyı kapatsak sıcak oluyor açsak sivri sinekler geliyor. Birde karasinekler de çıkmaya başladı. Onlar ısırdığı zaman hastalık getiriyorlar. Sonuçta sinekler her şeyin üstüne konuyorlar. Bize olur olmaz hastalık bulaştırıyorlar. Sıtma ve diğer hastalıklar bu sineklerden bulaşıyor. Belediyeler derhal ilaçlama çalışmalarına başlamalı. Havalar daha çok ısınınca evlerde duramayacak hale geleceğiz"

Feriyal Aykaç

BELEDİYE İLAÇLAMA YAPSIN

Bey Mahallesi çok bakımsız. Mahallemizi belediye önemsemiyor. Ev kadınıyım hep evdeyim temizlik yapıyorum ama kapıyı camı açamıyoruz. Kapıları açtığımız zaman sinekler doluşuyor eve. Sinekler yumurtalarını bırakıyor ilaçlama olmadığı zaman sinekler her geçen gün çoğalıyor. Biz kendi çabamızla ilaçlama yapıyoruz ama etkili olmuyor. Belediyenin bu mahalleleri dolaşıp ilaçlama yapması gerekiyor.

Emine Vural

ÇÖPLER KALKMADIĞI SÜRECE SİNEK GELİR

Mahallemizdeki bakımsızlıktan bende şikayetçiyim. Ben astım hastasıyım. Hava almak için kapıya çıkıyorum rüzgar esince toz ve kirden rahatsız oluyorum. Sürekli hastaneye gidiyorum oksijen tüpü taktırmak için. Sinekler zaten ayrı bir sorun. Çöpler ortadan kalkmadığı sürece sineklerde gitmez. İstedikleri kadar ilaçlasınlar sinekler pis yere gelir. Buranın temizlenmesi ve ilaçlanması lazım. Bakımsızlıktan çocuklarımız hasta oluyor.

Selçuk Lokmancıoğlu

NİSAN SONUNDA YAPILAN İLAÇLAMA İŞE YARAMAZ

Yazın gelmesi, havaların ısınmasıyla sinekler ve böcekler çıkmaya başladı. Doğal hayatın içinde olan ve insanları rahatsız eden sinek ve böceklerin rahatsızlık vermelerini önlemek için ilaçlamalar yapılmalı. Mahallemizde ilaçlama yapılmadı ve yapılması lazım. Genellikle Antep evlerindeki her ev bahçeli olur ya da her evde bitki yetiştirilir. Bu demek oluyor ki hemen hemen her insanın sinek ve böcek sorunu oluyor. Nisan başlarında ilaçlama yapılmazsa sinekler yumurtalarını bırakır ve Nisan ayı sonunda yapılan ilaçlama da bir işe yaramaz. Sinekleri engelleyemeyiz. Kentin turizme açılması için büyük paralar harcayan belediyemizin Bey Mahallesi ve Kayacık Mahallesine bakım ve ilaçlama yapması gerekmektedir.

ÖZEKŞİ NE YAZMIŞTI ?

Ökkeş Özekşi, Haftaya Bakış Köşesinde 'ÜVEZLİ GÜNLERE MERHABA' diyerek başladığı yazısında, ""Havalar azıcık ısındı, üvezler meydana çıktı.. Cirit atıyorlar her yerde.. Arkası sivrisinek ordusu tabii.. Karasinek ve diğerlerini söylemeye gerek yok. Lavra dönemi geçildi, ilaçlama yapılmadı desek hemen açıklama gelecek yapıldı diye.. Peki bu kadar üvez nerden çıktı desek, bu kez sayın bakan başkan bir toplantı daha yapacak ve yalan yazıyorlar diyecek.. Onun için bizleri arayıp da üvez baskınına uğradık demeyin lütfen. Bu şehirde bizim yaşadığımız gerçekler ile, bizi yönetenlerin yaşadıkları gerçekler çok farklı.." diye yazmıştı. Haber Merkezi