Şehitkamil Belediye Meclisi Ağustos ayı 2. birleşim toplantısı yapıldı. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Fadıloğlu, mecliste çöp kirliliği konusunda bilgi verdi. Çek çekli arabalar ile hurda ve kağıt toplayan kişilerin ortadan kalkmasıyla Gaziantep trafiği büyük ölçüde rahatladığını belirten Fadıloğlu, "Ancak son dönemlerde çöp konteynırlarının yanlarına ambalaj atıklarının konulmasından dolayı görüntü kirliliği meydana geliyor. Bu atıkları mutlak suretle geri dönüşüm anlamında MÖP’e verilmesi gibi bir şartımız yok. Ama belediyeye ait konteynırları işgal edecek şekilde ambalaj atıklarının gelişi güzel saatlerde konteynırlara bırakılmaması gerekiyor" dedi.

ESNAFI UYARDIK

"Bu konuda esnafları, şehrin ana arterlerinde yer alan konteynırların yanlarına ambalaj atıklarını bırakmamaları konusunda uyarıda bulunduk" diyen Fadıloğlu, "Şehirdeki görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak adına ambalaj atıklarının belirli saatlerde toplanması yönünde bir uygulama başlatacağız. Etraftaki görüntü kirliliğini önlemek amacıyla cezai müeyyide uygulamak durumunda kalırız. Vatandaşın buna dikkat etmesi gerekiyor. Ülke ekonomisine katkı sağlamak adına evsel atıklar konteynırlara girmelidir. Ambalaj atıklarının belirlenecek olan saatler dışında konteynırlara bırakılması maliyetlerin artmasına neden olacağı için böyle bir düzenleme ön görüyoruz. Esnaflarımızı bilgilendirme konusunda gerekli çalışmalarda bulunduk. Buradaki asıl mesele şehrin düzene girmesidir” şeklinde konuştu.

SÜLÜKLÜ GÖL TURİZME KAZANDIRILACAK

Gündemin 5. Maddesi olan “ Sülüklü mahallesi pafta n38b-16d,-4d, ada 102 , parsel 40 üzerinde belediye hizmet alanı ve rekreasyon alanı uygulama imar planı değişikliği hakkında” oy birliğiyle kabul edildi. Bu maddenin onaylanmasıyla Sülüklü göl ün sağlık turizmine kazandırılacağını söyleyen Fadıloğlu “ unutulmuş ve atıl durumdaki sülüklü gölü arkadaşlarımız bulup belediye hizmet alanı ve rekreasyon alanı olarak halkımızın hizmetine açmak ve gelecekte sağlık turizmine katkıda bulunacağını düşünüyorum “ dedi.

6 MADDE GÖRÜŞÜLDÜ

Şehitkamil Belediye Meclisinde gündemde yer alan 6 madde görüşüldü. Gündemin 4.maddesinde yer alan Merveşehir Mahallesi’nde yer alan parsel 137’de kayıtlı taşınmazın yapı yaklaşma mesafesi ile ilgili uygulama plan değişikliğine CHP’li meclis üyeleri itiraz ederek ret oyu kullandılar. Gündemde yer alan diğer 5 madde ise oy birliği ile kabul edildi. HABER MERKEZİ