Büyük ikramiyenin 50 Milyon lira olarak belirlendiği yılbaşı özel çekilişi biletleri kapış kapış. Tam biletin 50 TL, yarım biletin 25 TL, çeyrek biletin ise 12.5 TL olduğu bu sene de kiminin "bir umut" kiminin "Ya tutarsa" diye çektiği biletleri satan Gaziantepli piyango satıcıları durumdan memnun.

İnsanlara umut dağıttıklarını söyleyen piyangocular, " Bilet sattığımız yüzlerce kişinin hayatını değiştirdik, fakat bize dönüpte sen bizim hayatımızı değiştirdin al şu yüz milyon senin olsun diyen olmadı, olmasını da istemeyiz zaten. Büyük ikramiye bu sene 50 milyon, biletler daha fazla satıldı. Bunun nedeni ülkede işsizliğin ve umutsuzluğun artmasıdır herkes kısayoldan zengin olmak peşinde olduğu için piyangoya rağbet arttı. Bizim işimiz umut dağıtıcılığı biz satarız millet umutlanır alır ya çıkarsa, nasip diye çektiriyoruz biletleri" dediler.

İŞTE PİYANGOCULARIN GÖRÜŞLERİ

MEHMET AKSU(PİYANGOCU)

" BİLET SATTIKLARIMIN HAYATINI DEĞİŞTİRDİM"

"Bu işi 20 yıldan beri yapıyorum. Bilet sattığım yüzlerce kişinin hayatını değiştirdim fakat bize dönüpte sen bizim hayatımızı değiştirdin al şu yüz milyon senin olsun diyen olmadı, olmasında istemem zaten. İnsanlara en ufak bir katkım oluyorsa ne mutlu bana. Bu sene genelde çeyrek bilet sattık, çeyrek bilete rağbet daha fazla. Yılbaşı gelişi nedeniyle bu ay 10 bine yakın bilet sattık. Bu sene büyük ikramiyede 50 milyon olunca herkes akın akın bilet alıyor. Bilette fiyatlar çeyrek 12,5 TL, yarım 25 TL, tam 50 TL. 2012 yılında bir kere büyük ikramiyeyi tek rakamla kaçırdım benim tezgahımdan bilet alan vatandaş tek rakamla kaçırdığını söyledi bana. Yeni yıl için bilet alacaklara seri bilet almalarını öneriyorum. Zaten hayat umut üstüne kurulu değilmi bizde herkese umut dağıtıyoruz."

HALİL AKSU( PİYANGOCU)

"BU SENE BÜYÜK İKRAMİYE 50 MİLYON"

"Yıllardır bu işi yapıyorum. Şimdiye kadar büyük ikramiyeyi dağıttığım olmuştur fakat büyük ikramiyeye en yakın olduğumuz zaman 2013 yılıydı sattığım biletlerden biri tek rakam farkla büyük ikramiyeyi kaçırdı. Bilet tezgahımızla her çekiliş döneminde millete servet dağıtıyoruz. Büyük ikramiye bu sene 50 milyon bu bilet belkide benim tezgahımdan satıldı. Bilet fiyatları bu sene çeyrek 12.5 TL, yarım bilet 25 TL, tam bilet ise 50 TL. Bu sene toplamda 300 binlik bilet aldım bunların hepsinide sattım. Bizim işimiz aslında umut dağıtıcılığı herkese umut dağıtıyoruz."

MUSTAFA AKSU( PİYANGOCU)

"HERKES KISA YOLDAN ZENGİN OLMA PEŞİNDE"

"1993'den beri Gaziantepli vatandaşlara umut dağıtıyorum. Bu zamana kadar 100 bin, 50 bin gibi küçük ikaramiyeleri dağıttığım çok oldu fakat büyük ikramiyeyi dağıtmak kısmet olmadı. Bu sene umutluyum inşallah bu sene büyük ikramiye benim tezgahımda satılmıştır. Büyük ikramiye bu sene 50 milyon. Bu sene en fazla çeyrek bilet satıldı vatandaşta haklı tek bilet alıp şansını daraltacağına çeyrek alıyor aynı parayla 4 tane bilet alıyor. Vatandaşlarımızın şansı artsın diye Gaziantep biletlerinin yanında İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerimizinde biletlerini satıyoruz millet ya tutarsa umuduyla alıyor. Bundan seneler önce ben piyangoculuğa başladımığım ilk zamanlarda işler daha iyiydi o senelerde piyangodan ev çıkıyordu araba çıkıyordu vatandaş daha istekli alıyordu bu sene biletler daha fazla satıldı bunun nedeni ülkede işsizliğin ve umutsuzluğun artmasıdır herkes kısayoldan zengin olmak peşinde olduğu için piyangoya rağbet arttı."

MEHMET KOCA (PİYANGOCU)

"BİZİM İŞİMİZ UMUT DAĞITICILIĞI"

"22 seneden bu yana Gaziantep'in piyango satışlarını ben yapıyorum. Büyük ve küçük ikramiye dağıttığım çok oldu. 2004 yılında büyük ikramiyenin bir altını ben sattım 3 trilyonluk bir ikramiyeydi bu benim tezgahımdan satıldı. Bizim işimiz umut dağıtıcılığı biz satarız millet umutlanır alır ya çıkarsa, nasip diye çektiriyoruz biletleri. Vatandaşın istediği yerini bulsun diye diğer şehirlerinde biletlerini bulunduruyoruz tezgahımızda. Bu sene en fazla çeyrek bilet satıldı bunun nedeni çeyrek biletin ucuz olması vatandaş doğal olarak tam bilete 50 tl vereceğine, çeyrek bilete 12.5 TL verip alıyorlar . Bundan birkaç sene önce yılbaşına bir gün kala piyango bileti bulunmazdı bu sene ise piyango biletlerinin fazla satıldığını düşünmüyorum."