Vatandaş sandıktan çıkan sonuçtan memnun kaldı. AK Parti'nin oy kaybetmesini MHP ve HDP'ye bağlayan vatandaşlar, "seçim sonuçlarının böyle olacağı belliydi" dedi. Vatandaşlar geçmiş seçimlerde AK Parti'ye oy veren seçmenlerden milliyetçilerin MHP'ye, kürt seçmenin ise HDP'ye oy verdiğini söyledi. Bazı vatandaşlar ise koalisyon kurulamayacağını ve erken seçim olacağı görüşünde.

İŞTE VATANDAŞIN GÖRÜŞLERİ

Yusuf Kekeç (30) "Tabanda sorun yok"

"Beklediğimiz gibi olmadı aslında. HDP’nin barajı aşacağını düşünüyorduk. Ama bu kadar yüksek oy alacağını düşünmüyorduk. Ak parti'nin Gaziantep’te düşüşünü cemaatin HDP’ye çalışmasına bağlıyorum. Ak partinin tabanında sorun yok, partisiz seçmen kendince Ak partiye ders vermeyi düşündü, onlarda bu durumu beklemiyordu. Bu ülkenin koalisyon kaldıracağını düşünmüyorum. Ak partili olarak konuşuyorum Allah'ın dediği olacak".

Mehmet Sevinç (26) "Sonuçlardan memnunuz"

"Seçimler güzel geçti sonuçlardan memnunuz. Koalisyonu kuramayacaklar gibi görünüyor. Gaziantep’te HDP daha iyi çıktı Ak parti biraz geride kaldı. Ak partinin düşüşünü insanların bazı şeyleri görmeye başladığına bağlıyorum. CHP, HDP’ye yardım ettiği için oyları düştü."

Metin Demirçubuk(57) "Erdoğan'a cevap verildi"

"Aşağı yukarı beklediğim gibiydi. Bu sonuçlar hükümete ve dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan’a bir cevaptı. Despotizme, rüşvete, yolsuzluğa karşı bir cevaptı. Gaziantep yerelinde de aynı şeyler geçerlidir. Türkiye'de 24 saat çok büyük bir süre bu ülkede çok iddialı parti gördük. Birileri birilerinin kulağına bir şeyler fısıldarsa koalisyon olabilir. HDP’nin yükselişini, Ak partiye sopa göstermek isteyen seçmenin HDP’ye oy vermesine bağlıyorum. Bundan sonrası ülkemiz için hayırlı olsun."

Umut Özdil (29) "CHP yeterince çalışmadı"

"Gaziantep için beklemiyordum ama Türkiye geneli için bu sonuçlar belliydi. İktidarın şımarması biraz oy kaybına neden oldu. AK parti ve MHP’nin koalisyon kuracağını düşünüyorum. CHP’nin oyları MHP’ye kaydı CHP yeterince çalışmadı. Ak partinin oylarının düşmesini de halkı ikinci plana attı. Ceketimi koysam kazanır mantığı bu sefer tutmadı. HDPise bu seçim çok ciddi bir sorumluluk aldı, etnik söylem yaparsa Gaziantep'te başarısız olacak."

Hakan Alizoroğlu(32) "Kürt seçmen HDP'ye çalıştı"

Seçim sonuçları beklediğimiz gibi oldu. Ak parti ve MHP koalisyon kurar bu da olmazsa erken seçime gidilir diye düşünüyorum. Ak partinin oy kaybetmesinin nedeni Kürt seçmenin HDP’ye oy vermesidir. İkinci neden ise Ak partide yaşanan olumsuz olaylar Gaziantep’i de etkiledi. Ekonomi kötüye gidecek bir an önce hükümetin kurulması gerekiyor.

Soner Karacaoğlan(35) "Hiç iyi olmadı"

Hiç iyi olmadı. Şuan ülkenin istikrarı tehlikede koalisyon kuracak aklı başında bir siyasi parti yok. Ak partinin iktidarda olması bizim için iyidi. Dolar bir hafta sonra fırlamaya başlar. Gaziantep’te Ak partinin düşüşü daha önce Ak partiye oy veren MHP’lilerin bu seçim MHP’ye oy vermesinden kaynaklandığını düşünüyorum.Bir diğer sebebide Ak partiye oy veren Kürtlerin HDP’ye oy vermeleridir.

Alaadin Özcan (49) "MHP tepki oyları aldı"

"Seçim sonuçları Gaziantep’te aşağı yukarı beklediğim gibi. Ben eski ülkücüyüm, Ak parti kurulduğu günden bu yana ise Ak partiliyim Halk tepki olarak MHP’ye oyunu verdi bu yüzden Ak partinin oyu düştü."

Ahmet Demirel (25) "Tekrar seçim olabilir"

"Beklediğim gibi oldu ama HDP’nin barajı aşmasını istemiyordum. Ak partide daha fazla bir düşüş bekliyordum. CHP ve MHP’nin ise daha fazla oy alacağını düşünüyordum. Ak parti kendini dokunulmaz zannediyordu. Bence tekrar seçim olur. CHP ve MHP den daha iyi bir oy performansı bekliyordum." MANSUR YALVAÇ