Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, kaldırımlara park edilen motosikletleri topluyor. Kentin her noktada rahatlaması için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda trafik zabıtası ekibi kurdu.

BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ

Hergün kentin çeşitli noktalarında trafiğin rahatlaması ve vatandaşların huzuru için çalışmalarına devam eden trafik zabıtası, trafik polisleriyle beraber Karagöz Caddesi’nde yasak olduğu halde yaya kaldırımlarına park edilen motosikletleri topladı. Motosikletleri araca yükleyerek, sahiplerini uyaran ekipler, ardından kaldırımlara parkın yasak olduğunu belirten bilgilendirme broşürleri dağıttı.

VATANDAŞ MAĞDUR OLMUYOR

Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, çalışmanın yapıldığı yerde yaptığı açıklamada, uygulamayı vatandaşı mağdur etmeden yapmaya çalıştıklarını söyledi. Onların motosikletlerine el koyarak değil, aynı zamanda bilgilendirerek daha dikkatli olmaları konusunda uyardıklarını belirten Yalım, “İl Emniyet Müdürlüğü ile elbirliğiyle kaldırımların yayalara ait olduğunu göstermek, motorlu bisikletlerin olsun, motosikletlerin olsun yaya kaldırımlarına gelişigüzel park edilmemeleri açısından bir mesaj vermeye çalışıyoruz. Kentin kaldırımları bazı noktalarda çok yetersiz, yayalarımız dahi kullanmakta güçlük çekerken, birkaç kişinin orada kaldırımı işgal ederek motosikletlerini park etmesi, yasaları hiçe sayması iki kurumun yaptığı çalışma sonrası inşallah en iyi noktaya gider. Yayalara ait olan alanlar sadece yayalara bırakılmalı.”

YAYALARA SIKINTI VERİYORDU

Trafik Denetleme Şube Müdürü Aydın Şahin de kaldırımların yayaların kullanımı için ayrıldığını, bunların işgal edilmesinin de yayaların yürümesinde oldukça sıkıntı çıkardığını aktardı.