Gaziantep'te hava kirliliği kentte yaşayan vatandaşları olumsuz etkiliyor. Kış aylarında yakılan sobalar, fabrika bacalarından çıkan sisler, kaçak benzin kullanımı ve araba egzozlarından çıkan gazlar yüzünden aşırı derecede kirlenen havaya birde ısınmak isteyen vatandaşların plastik, lastik gibi malzemeleri sokaklarda açıkta yakması eklenince zaten pis olan hava daha da boğucu hale geliyor.

Hava kirliliğinden dolayı aşırı derecede etkilenen vatandaşlar kentin üstünde siyah bir sis bulutunun bulunduğunu belirtti. Vatandaşlar, "Hava kirliliğinden dolayı çok mağduruz, şehrin havası artık bizi boğuyor. Bazılarımızın hava kirliliği noktasında duyarlı olması lazım. Belediye veya kolluk güçleri her konuda vatandaşın başına memur koyamaz. Hava kirliliğinin esas sebebi bedava dağıtılan kalitesiz kömürler. Millete kömür veriyorlar o da vatandaşları boğuyor, hasta ediyor. Gaziantep'te hava genel olarak çok kötü, hava kirliliği sobadan çıkan islerden, fabrikadan çıkan dumanlardan ve arabalardan çıkan zehirli egzoz gazlarından dolayı kaynaklanıyor. Gaziantep'teki hava kirliliği erken önlem alınmazsa tehlikeli durumlara gelebilir diye düşünüyoruz" şeklinde konuştular.

HALİT KILIÇ ( VATANDAŞ)

"DOĞALGAZ FİYATLARI UCUZLATILMALI"

"Vatandaşlarımızın hava kirliliği noktasında duyarlı olması lazım. Belediye veya kolluk güçleri her konuda vatandaşın başına memur koyamaz. Kentin üstünde şuanda siyah bir tabaka var bu durumun nedeni de yoksul vatandaşlarımızın gitgide çoğalmasıyla soba yakma oranının artması sadece bu durum sobaylada kalmıyor vatandaş gidiyor açıkta iki araba lastiği alıyor iki çalı çırpı alıyor bunlarıda açıkta yakıyor durum böyle oluncada hava kirleniyor tabi. Şehirde doğalgaz kullanımının arttığı söyleniyor bu duruma inanmıyorum. Ülkede herşeyden önce bir ekonomik kriz var vatandaşlar yiyecek ekmek bulamazken nasıl doğal gaz yaksınlar doğal gazla 4-5 bin liraya patlayacak kışı kömürlü sobayla bin liraya çıkarıyor gelde hava kirlenmesin. Doğal gaz fiyatlarını ucuzlatırlarsa bu kirlilik bu kadar olmaz."

MEHMET GENÇ (VATANDAŞ)

"BİZ ANTEPLİLER OLARAK ESKİ HAVAMIZI İSTİYORUZ"

"Hava kirliliğinin esas sebebi bedava dağıtılan kalitesiz kömürler oy karşılığı millete kömür veriyorlar o da vatandaşları boğuyor, hasta ediyor. Kentimizde doğalgaza geçen kesim yüzde 10-15 civarında doğalgaz pahalı olduğu için millet ucuz diye sobaya döndü bu durum zaten kötü olan kentin havasını dahada boğuyor. Kentte araç sayısı arttı bunların çoğuda ucuz diye kaçak benzin yakıyorlar bizim arabalarımız yetmez gibi birde Suriyelilerin araçları çıktı kalitesiz benzin kullanan mı dersin kaçak benzin yakan mı dersin hepsi havayı kirletiyor. Kentin nüfusu son zamanlarda arttı bunlarda etken ayrıca kent merkezi Organize Sanayiye doğru büyüdüğü için oranın kirliliği şehrin içlerine kadar ilerliyor. Şehirde son zamanlarda yükseklerde görülebilen bir sis perdesi oluştu bu durumda havanın kirli olduğunun bir işareti. Biz Antepliler olarak eski havamızı istiyoruz."

AZİZ BİLGİÇ (VATANDAŞ)

"GAZİANTEP'TE HAVA GENEL OLARAK KÖTÜ"

"Gaziantep'te hava genel olarak çok kötü hava kirliliği sobadan çıkan islerden, fabrikadan çıkan dumanlardan ve arabalardan çıkan zehirli egzoz gazlarından dolayı kaynaklanıyor. Gaziantep'te özellikle Suriyelilerden sonra bu hava kirliliğin arttığını düşünüyorum ben otobüslerde muavinlik yapıyorum bundan birkaç gün önce kar yağdığı zaman Suriyeliler birkaç ağacın dalını kırıp buldukları çöp tenekesinde ateş yakarak otogarın ortasında ısınmaya çalıştılar bu durumun birde medeniyetle alakalı olduğunu düşünüyorum. Dağdan gelen insan bile bunu yapmaz böyle olunca tabi ki hava kirliliği de olur. Birde organize sanayinin şehir dışına taşınmasını istiyorum şehir sanayiye yaklaşınca hava kirleniyor bu durumun bitmesi için bu şart."

MEHMET DEMİREL(VATANDAŞ)

"ÖNLEM ALINMAZSA TEHLİKELİ DURUMLARA GELEBİLİR"

"Gaziantep'teki hava kirliliği erken önlem alınmazsa tehlikeli durumlara gelebilir diye düşünüyorum. Kentimiz çok büyüyor buna bağlı sanayimiz ve nufusumuz da büyüyor. Fabrika bacalarından çıkan zehirli gazlar filtresizce yayılıyor. Nüfus arttı çoğunun maddi durumu zayıf soba kullanan aile sayısı arttı bunların isleride birleşince hava kirliliği artık şehirde yaşanmaz hale getirdi."

RAMAZAN YILMAZ (VATANDAŞ)

"ŞEHRİN HAVASI ARTIK BİZİ BOĞUYOR"

"Hava kirliliğinden dolayı çok mağduruz şehrin havası artık bizi boğuyor. Birkaç sene içinde havayı bukadar bozacak ne yaptık bilemiyorum. Yetkililerimiz bu konuya biran önce el atmalı yoksa sonu hayır değil bu işin." Haluk ŞAHİN