Gaziantep'te vatandaşların şikayetlerine karşılık, bu kez aynı şikayet kart 27 büfelerini işletenlerden geldi. Belediyeden kiraladıkları büfelere verdikleri kira fiyatının birden üç kat artmasıyla zor günler yaşadıklarını söyleyen büfeciler, Belediyenin kart27 istasyonlarını zorla kendilerine verdiklerini, para kazanmadıkları halde bu işi yapmak zorunda olduklarını anlattılar.

Büfeciler belediyenin kiralara yaptığı aşırı zamdan dert yandı. Büfeci esnafı, "Bazı büfelere günü gelmediği için henüz zam yapılmadı. Bazı büfeler 270 TL'den bin TL oldu. Bir esnaf arkadaşımızın kirası 400 TL'den 2500 TL oldu, zorla fiyatı indirdik 1500 TL oldu. Bu büfeler kartondan yapılmış yerler, sadece benim büfem 8 kere soyuldu. Kart27 için gelen müşteriler ayrı sıkıntı adam otobüsten iniyor normal alışveriş yapacak vatandaşın önüne geçerek önce kendi işinin hallolmasını istiyor, yoksa otobüsü kaçıracağını söylüyor, böyle olunca diğer alışveriş yapacak müşteride kaçıyor. Kart27'de bin TL yükleme yapıyoruz 5 TL para kazanıyoruz bununda 1.8 TL'si KDV bize kalıyor 3 TL, bunu zaten para yüklemeye gidersek yol parası yapıyoruz. Biz ne kazanıyoruzda belediyeye 1500, 2000 TL kira verelim? Kart27 bulundurmasak ceza yiyoruz" dediler.

İŞTE BÜFECİLERİN KART27 İSYANI

GÜLŞAH AKKUŞ

"BİN LİRALIK DOLUMDAN 3 TL PARA KAZANIYORUZ"

"Şuanda hiç bir tarafta dolum yapılmıyor, sadece bizim tarafta kart27 dolumu yapılıyor. Bu da haliyle büfenin çok yoğun olmasına neden oluyor. Kar payı çok düşük olduğu için büfeler uğraşmak istemediğinden kart27 doldurmuyorlar. Yaptığımız her bin liralık dolumda bize binde beş diyorlar ama 1,8 TL'si kesintiye gittiği için 3,2 TL kalıyor bizim bu kadar dolum yaparsak en azından 650 kişiyle uğraşıyoruz. Belediye bize çalışma çizelgesi çıkardı sabah 7.30'da başlıyoruz çalışmaya akşam 8'e kadar çalışıyoruz burada bir gün iznimiz yok. Belediye ocakta kiralarımızı artırmayı planlıyor, şuanda 3 kat falanda artıracaklarmış şuanda zaten 750 TL kira veriyoruz, 3 kat artarsa 2250 TL olur. Biz bu parayı nasıl ödeyebiliriz? Biz vatandaşımızı mağdur etmemek için sabah 7.30'dan başlayıp akşam 8'e kadar burada vatandaşların kartını dolduruyoruz. "

DÖNDÜ ÇOBAN

"NASIL GEÇİNECEĞİZ ?"

"Biz burada zar zor ekmek paramızı kazanıyoruz, belediyemiz şuanda bizim büfeye de zam yapmak istiyormuş. Nasıl geçineceğiz? Zaten ev kira, eşim hasta bu kadar kirayı yükseltmek istiyorlarsa direk çıkın desinler. Zaten bu kart27'yi büfemize koyduk herşeyi ayrı sıkıntı. Bin liralık yükleme yapıyoruz 3 TL kazanıyoruz, para yok sürekli bankaya para yüklemeye gidiyoruz. Kazandığımız parayıda yol parası yapıp geliyoruz. Sabah 7'de büfemizi açıyoruz akşam 9'a 10 'a kadar çalışıyoruz. Biz bu ay 460 TL kira ödedik kira fiyatları daha da artarsa biteriz."

YASİN ÖZTÜRK

"KART27'Yİ SIRF MÜŞTERİ MAĞDUR OLMASIN DİYE DOLDURUYORUZ"

"Kart27 dolumundan büfeler olarak bizde memnun değiliz. Sürekli kart27 sistemine para doldurmak için büfemizi kapatıp para yatırmaya bankaya gidiyoruz. Yanımıza gelen arkadaşları bankaya göndermeye biz utanır olduk. Bankaya kredimizi yükseltin diyoruz yükseltmiyorlar. Kart27 kartlarını sırf müşteri mağdur olmasın diye dolduruyoruz. Bu işin hem sıkıntısını çekiyoruz hemde karşılığında birşey alamıyoruz " Haluk ŞAHİN