Atatürk Bulvarı esnafı, iş merkezlerini kiralayan Suriyelilerden rahatsız. Suriyelilerin giyim kuşamlarına dikkat etmeden, pencere önlerinde oturduklarını söyleyen esnaf bundan hem çalışanlarının hem de müşterilerinin rahatsız olduğunu belirtiyor. Bey Mahallesi Muhtarı Şahin Yeşilyurt, "Suriyelilerin çoğu kayıtsız. Lokantaları var, telefon satış yerleri var, kaçak sigara satıyorlar. Esnaf da vatandaş da rahatsız. 100 liralık ev 700 lira oldu. Durum vahim. Bunlara çözüm bulunmalı. Bir eve 3 kişi geliyor 25 kişi oluyorlar" dedi.

AKŞAMA KADAR OTURUYORLAR

Yabancı plakalı lüks araçların cirit attığı Atatürk Bulvarı'nda daha önce madde bağımlılarından tedirgin olan esnaf, şimdi de iş merkezlerini kiralayan Suriyeliler yüzünden tedirgin. Esnaf, iç savaştan kaçarak gelen ve masum olan Suriyelileri misafir olarak kabul ettiklerini, ancak bu arada iş merkezlerine yerleşen ve sabahtan akşama kadar oturan Suriyelerin kendilerini tedirgin ettiğini belirtiyor. Esnaf, "Bu kişiler pencere önünde kıyafetleri de uygunsuz şekilde gün boyunca oturuyor. İşyerlerimizde bayan da çalışıyor, öte yandan bayan müşterilerimiz de var. Ne yiyorlar, ne içiyorlar bilmiyoruz. Ellerinde telefon sürekli birileriyle konuşuyorlar. Bunlar kim? Tedirgin olmaya başladık. Birileri bize bu kişilerin güvenli olduğunu söylesin, bizde rahatlayalım" dediler.

MUHTAR DA DERTLİ

Bazı kişilerin kendilerini emlakçı gibi gösterip Suriyelileri dolandırdıklarını söyleyen Bey Mahalle Muhtarı Şahin Yeşilyurt, "Adamlara da yazık. Adamları para verin size oturma izni alırız diye kandırıyorlar. İş çığırından çıktı. Ev sahibi gelmeden Suriyeleri mahallede oturduklarına dair belge vermiyoruz. Ev sahibiyle birlikte gelirse ev sahibinin, T.C. numarasını, adresini, telefonunu alıyoruz. Suriyeli gerçekten mahallemde oturuyorsa belge veriyorum. Suriyelerden çok şikayet geliyor. Yardım yapıyormuşsunuz, bize de yardım yapın diyorlar. Çoğu kayıtsız. Lokantaları var, telefon satış yerleri var, kaçak sigara satıyorlar. Sigara yasaktı niye engel olunmuyor? Esnafda da vatandaş da rahatsız. 100 liralık ev 700 lira oldu. Durum vahim. Bunların kalıcı olduğuna kanaat getirmeye başladım. Çözüm bulunmalı. Bir eve 3 kişi geliyor 25 kişi oluyorlar. Yabancılar şubesi el atmalı. Bunları şehir dışına çıkarsınlar" diye konuştu.Meral KINACILAR