Karagöz'deki trafik çilesi bitmek bilmiyor. Tek yön halinde Şehreküstü'ye kadar çıkan yolun dar olması yanında yapılan parklar ile daha da daraltılması zaten zor durumda olan trafiği daha da kötü hale getirdi. Esnaf ve vatandaşlar Karagöz'e alternatif bir yol yapılmasını isterken, alternatif yolun Eski Gümrük Hanı Caddesi'ndeki tek şeritli yoldan geçmesini istediler. Trafik sorunu yüzünden birçok esnafın dükkanını kapatmak zorunda kaldığını söyleyen esnaf yolun genişletilmesi ve trafik sorunun çözülmesi için aralarında topladıkları 100 adet imzayı Büyükşehir Belediyesi'ne sundu.

Alternatif yolun yapılmasıyla Karagöz'deki trafiğin yüzde 40 oranında azalacağını söyleyen esnaf ve vatandaşlar, "Bu caddenin trafik sorunu çok vahim. Her beş on dakikada bir trafik tıkanıyor, bunun bir nedeni yolun dar olması, bir nedeni de parkomatların gereksiz yere trafiği ikide bir durdurması. Karagöz'deki trafik sorunu şehir plancılarının ve UKOME'nin yeniden güzergah belirlemesiyle çözülür. Bu yol genel olarak genişletilmezse ya da alternatif yol yapılmazsa buranın trafik sorunu bitmez. Karagöz'deki trafik sorunu nedeniyle ne biz dükkanımıza gelebiliyoruz ne de müşterilerimiz bizim dükkanımıza gelebiliyor. Caddedeki trafik bizi olumsuz etkiliyor, bu yüzden birçok arkadaş buradan dükkanını kapatarak gitti.

DEVRAN SÖKMEN (ŞALGAMCI)

"BU CADDENİN TRAFİK SORUNU ÇOK VAHİM"

" Bu caddenin trafik sorunu çok vahim her beş on dakikada bir trafik tıkanıyor bunun bir nedeni yolun dar olması bir nedeni de parkomatların gereksiz yere trafiği ikide bir durdurması. Bu nedenle araçlarındaki sürücüler sürekli kornalarına basıyor, sık sık kavgalar yaşanıyor cadde üstünde bu korna seslerinden dolayı biz dükkan sahipleri olarak çok rahatsız oluyoruz. Şöförler cadde üstündeki yolun tek şerit olmasınında yolunu bulmuş artık ters yönde olsalar bile geri geri giderek ilerliyor.Ana cadde üstüne bir sürü sürücü arabasını parkedip gidiyor bu durum parkomatlardan sonra başladı ama trafiği felç etti. Bu park eden sürücüler yüzünden trafik tıkanınca iki üç kere ambulansların geçememesine şahit oldum on on beş dakika ambulanslar trafikte kaldı Allah içindeki hastalara yardım etsin. Bu cadde üstündeki trafik sorunun bitmesi için bir altarnatif yollar geliştirilmeli birde az olan çok katlı otoparklar artırılmalı ve her cadde arasına yaygınlaştırılmalı böylece hiç değilse sorunumuz azalır daha akışkan bir trafik olur."

ALADDİN DEMİR (ÇUKUR MAHALLE MUHTARI)

"KARAGÖZÜN TRAFİK ÇİLESİNE YETKİLİLER BİRAN ÖNCE ÇÖZÜM BULMALI"

"Karagözün trafik çilesine yetkililerin biran önce bir çözüm bulmasını istiyoruz yolu tek yönlü yaptılar bir tarafını da parkomata verdiler. Yol zaten dar bu parklarda olunca trafik sıklıkla kilitleniyor kimse birşey yapamıyor. Geçen günlerde mahallemde oturan Hüseyin Deri isimli vatandaş kalbinden rahatsızlandığı için ailesi ambulans çağırdı ambulans Maarif kavşağının oraya kadar geldiği halde 40 dakikada buraya zor geldi geldiğindeyse çarşı içindeki dubaları açamadığımızdan bekledi. Ben muhtarım benim caddemin dubaları neden zabıtada duruyor bu durumu zabıta müdürüne söylediğim halde anahtarı bulamadılar zar zor adamı tam ambulansa bindirdik vatandaş kollarımızda öldü. Trafik yoğunluğu olmasaydı birde bu dubaların anahtarını bulsaydık o vatandaş belkide ölmeyecekti hayatı kurtulacaktı."

MEHMET ÇETECİ (KARAGÖZ MAHALLE MUHTARI)

"BU SORUN İÇİN KARAGÖZ'E ALTERNATİF YOLLAR FAALİYETE GEÇMELİ"

" Karagöz'deki trafik sorunun çözülmesi için şehir plancılarının ve UKOME'nin yeniden güzergah belirlemesiyle çözülür. Bu caddeye paralel olarak alternatif yollar yapılmalı, çünkü biz Suburcuna girdiğimiz zaman bizim Suburcu, Karagöz, Eskisaray güzergahı cehennem köprüsünden geçmek kadar zor bir azap oluyor. Ben Karagöz Mahalle Muhtarı olarak 2013 tarihinden beri yazılı dilekçemle bu yoğunluğun kaldırılmasının tek yolunun alternatif güzergahların trafiğe açılması olduğunu söyledim. Bu alternatif yolda Eski Gümrük Hanı Caddesi'nde tek şerit olarak işleyen yolun genişleterek trafiğe açılmasıdır. Örneğin: Gazikent, Sanayi ve doğu illerinden gelen vatandaşların boş yere şehir turu atmasına ne gerek var turistik yerler ve bakırcılar çarşısını gezmek için geliyorlar bu durumda Muarif Kavşağını kullanma mecburiyetleri kalmamaktadır şehrin trafiğine girmezler böyle olunca karagözün trafik sorunuda yüzde 40 olarak azalır. Alternatif yolun yapılması için mahalleli ve esnaflarımızdan 100 kadar imza topladık belediyemize verdik ama nedense bu soruna bir çözüm bulamadılar. Alternatif yol için belediye başkanımız Fatma Şahin ile birlikte Tahtacı Cami' sinin ordan açılması gereken yolu gezdik başkanımız sorunu bizzat yerinde gördü. Müdürleriyle sorunu bizzat görüşeceğini söyledi aradan geçen birkaç gün sonra zabıta tarafından anket yaptırmış geniş olan kaldırımları işgal eden esnaflar bu esnaflar anketi dolduruyor çevrede bulunan on esnafın yolun genişlemesini istemediğini söylemişler koskoca Karagöz Caddesi on esnafın doldurduğu anketle mi bu hale geldi. Karagöz'deki trafiği rahatlatacak tek yol Tahtani Cami ile Gümrük Caddesi arasındaki 30 metrelik yolun açılmasıdır bu yol açılırsa trafik rahatlar. Buradaki yolun kapanmasının nedeni ise Asım Güzelbey zamanında yapılan Gezi yolu projesidir bu projeyle Asım Güzelbey Karagözün üstündeki yolun kaldırımlarını genişletti genişleyen kaldırımlarada esnaf eşyalarını atıyor yada hava güzel olduğunda sandalyesini atıyor oturuyor.Trafik sorunundan bu kadar dert yanıyorlarsa bu kaldırımlardan 1 metre daraltılmalı böylece sorunumuz biter.Yoldaki parkomatlarda biran önce kaldırılmalı. "

ERDOĞAN ŞAHAN(PROJE KORDİNATÖRÜ)

"BU YOL BİZİM İÇİN BÜYÜK SIKINTI"

"Bu yol bizim için büyük sıkıntı. Bu yol genel olarak genişletilmezse yada altarnatif yol yapılmazsa buranın trafik sorunu bitmez. Bu sorunun bitmesi için alternatif yol gerek Karagöz Caddesi'nde yaya ve araç trafiği had safhada yayalar bile birbirine sürtünerek geçecek pozisyonda bu durumun bitmesi için Karanfil Sokak'tan Ömeriye Camisine ve İstasyon Caddesine bağlanan yoldan bir akış verilmeli bu yol bir dükkan tarafından kesiliyor yolun ortasında sadece bir dükkan var bu yolun belediyece açılması halinde çağdaş restoran ile Gümrük Hanı'nın devamı Kültür yolu olarak hizmete girecek yaya ve araç trafiği böylece rahatlayacak."

ÇETİN ŞİMŞEK (ELEKTRİKÇİ)

"KARAGÖZDE TRAFİK HER BEŞ DAKİKADA BİR TIKANIYOR"

"Karagöz'deki trafik sorunu nedeniyle ne biz dükkanımıza gelebiliyoruz nede müşterilerimiz bizim dükkanımıza gelebiliyor. Bu yola mutlaka bir alternatif yol açılmalı yoksa bu trafik sorunu bizi daha çok mağdur eder bu alternatif yolda Gümrük Hanı Caddesi'ndeki yolun tek şeritten kurtularak çift şerit olması ile mümkün. Gümrük Hanı Caddesine bir kaldırım yaptılar sanki insan değil kamyonet geçiyor caddeden kaldırımları çok geniş yaptılar bu geniş kaldırımları daraltıp yola çift şerit verirlerse trafik sorunu azalır daha başka türlü bu soruna çözüm bulamazlar. Trafik burada her beş dakikada bir burada tıkanıyor yol tam bir sıkıntı. "

ALİ GÜRSEL (MATBACILAR ODASI ESKİ BAŞKANI)

"GÜMRÜK HANI YOLUNA GİDİŞ GELİŞ YÖN VERİLMELİ"

"Karagözdeki trafik sorununa nasıl çözüm bulacaklarsa bulsunlar artık sürekli zor durumda kalan biz oluyoruz. Malımız geliyor geç indiriyoruz, müşterimiz geliyor trafikte takılı kalıyor. Bu gibi sorunların Karagözün kaderi olmaması için yol ya genişletilmeli yada alternatif yollarla bu yolun yükü azaltılmalı. Alternatif yol burada en bariz görünen Asım Güzelbey zamanında düzenlenen Gümrük Hanı Caddesi'ndeki yol Güzelbey zamanında bu yol tek şerit olarak düzenlenmişti geniş kaldırımlarla donatılmıştı bu yolun kaldırımlarından 1 metre içe alınarak yola gidiş geliş yön verilerek trafik sıkıntısı yüzde 40 azalır."

MEHMET BAKAN ( ELEKTRİKÇİ)

"TRAFİK YÜZÜNDEN BİRÇOK ARKADAŞIMIZ DÜKKANINI KAPATARAK GİTTİ"

"Caddedeki trafik bizi olumsuz etkiliyor bu yüzden birçok arkadaş buradan dükkanını kapatarak gitti. Bu yüzden bizde zor durumda kalıyoruz bırakın müşteriyi biz kendimiz dükkanımıza gelemiyoruz artık bundan önce Karagöz'de bu durum böyle değildi. Bir alternatif yolumuz vardı Karagözün trafik yoğunluğunu alıyordu oda Asım Güzelbeyin yaptığı Gezi yoluyla tek şerite indi trafiği içinden çıkılmaz hale getirdi. Cadde üstünden sanki çete geçiyorda bu kadar geniş kaldırım yaptılar kaldırımları daraltıp yola gidiş geliş yön verseler bu durum böyle olmaz. Yetkililerimiz bu konuda birşeyler yapmalı."