İŞ-KUR İl Müdürü Siraç Ekin Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanlığına yeniden seçilen Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Günümüzde vasıflı eleman açığı olduğuna değinen Çıkmaz, GAİB çatısı altında vasıflı eleman yetiştirme ve onları iş hayatına kazandırma adına çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini belirtti.

ELE ELE VERİYORUZ

İş hayatında karşılaşılan en büyük sıkıntılardan birisinin yeteri kadar vasıflı eleman yetişememesi olduğunu belirten Başkan Çıkmaz “Günümüzde iş hayatında sıkça karşılaştığımız sorunların başında vasıflı eleman yetersizliği dikkat çekiyor. Gerek Milli Eğitim Müdürlüğü, gerek İŞ-KUR gerekse sivil toplum kuruluşları tarafından hayata geçirilen meslek edindirme kursları sayesinde ihtiyaçlar doğrultusunda vasıflı eleman yetiştirilerek bu soruna çare bulunmaya çalışılıyor. Bizlerde GAİB çatısı altında dört birliğimiz ile birlikte el ele vererek belirli aralıklarla sektöre yeni ve nitelikli işgücünün kazandırılmasını sağlamak amacıyla eğitim programları hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

İŞ-KUR MÜDÜRÜ TEŞEKKÜR ETTİ

Öte yandan Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği tarafından gerçekleştirilen Bilgisayar Destekli Halı Desinatörlüğü Eğitimini yerinde inceleyen İŞ-KUR İl Müdür Ekin Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahattin Kaplan’a halı sektörüne yönelik hayata geçirdikleri eğitim çalışmalarından ve bu sayede istihdama katkıda bulunduklarından ötürü teşekkür etti. Başkan Kaplan ise sektörün ihtiyacı olan nitelikli iş gücünün karşılanabilmesi için eğitim programlarına devam edeceklerini ifade etti.

BAHRİ GEBEL