Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Avrupa heyeti, Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.Gaziantep’in ve Türkiye’nin kalkınması için gece gündüz demeden çalıştıklarını kaydeden Konukoğlu, sanayiciler olarak hedeflerine ulaşmak için var güçleri ile çalıştıklarını, hedeflerinin ihracat ve istihdam çıtasını daha yukarılara taşımak olduğuna vurgu yaptı.

DESTEĞE HAZIRIZ

Ev sahipliğinden dolayı GSO’ya teşekkür eden, TÜMSİAD Avrupa Genel Başkanı Cahit Kerenciler Avrupa’da yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Kerenciler, yaptıkları çalışmaların Avrupa’da takdir edildiğini belirterek, “Burada bulunan bütün arkadaşlarımız bulundukları ülkede birer elçi gibi çalışıyorlar. Bu çalışma sonucunda da önemli ticari başarılar elde ediyorlar. Bizler TÜMSİAD Avrupa olarak elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

ÇITAMIZI YÜKSELTECEĞİZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren başkan Konukoğlu da heyete Gaziantep’in sanayi tarihi hakkında bilgiler verdi.

Gaziantep’in ve Türkiye’nin kalkınması için gece gündüz demeden çalıştıklarını kaydeden Konukoğlu, sanayiciler olarak hedeflerine ulaşmak için var güçleri ile çalıştıklarını, hedeflerinin ihracat ve istihdam çıtasını daha yukarılara taşımak olduğuna vurgu yaptı.

HASSA DÖRTYOL BİLGİSİ

Gaziantep ve bölgede lojistikte rahatlama yaşatacak Hassa - Dörtyol Tünel projesi hakkında bilgiler veren Konukoğlu, “Mersin Limanı’na mesafemiz 270 kilometreden 200 kilometreye, İskenderun Limanı’na mesafemiz 185 kilometreden 110 kilometreye düşecek. İhracatçımızın, sanayicimizin rekabet gücü ve ulaştırma gücü çok daha artacak” şeklinde konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT