Spor Toto Süper Lig'te 2015-2016 sezonunu sıkıntılı bir şekilde tamamlayan Gaziantepspor'da yeni sezon için transfer çalışmaları sürüyor. Kırmızı-siyahlılar yeni sezonda yepyeni bir takım oluşturma hedefiyle yola çıkarken, transferde bir futbolcuyla daha imza aşamasına geldi. İlk transferini Rus futbolcu Sergey Kislyak ile gerçekleştiren Gaziantepspor da ikinci ismin ise Hollanda 1. Lig takımlarından Zwolle'nin 29 yaşındaki bek futbolcusu Bart Van Hintum olduğu öğrenildi. Bu futbolcuyla anlaşmanın sağlandığı ve her an resmi imzaların atılabileceği bildirildi.

SNEİJDER'DEN OLUMLU REFERANS

Gaziantepspor'un uzun süredir takip ettiği Van Hirtum'la geçtiğimiz gün yapılan görüşmeden de olumlu bir sonuç aldığı öğrenildi. Oyuncunun ilk görüşmelerde Gaziantep hakkında araştırma yapmak için süre istediği ancak daha sonra ülkemizde forma giyen Hollandalı Wesley Sneijder'e de Türkiye'yi ve Gaziantep'i sorduğu öğrenildi. Galatasaraylı Sneijder'in de "kesinlikle gelmelisin" mesajını vermesinden sonra Van Hirtum'un da kafasında her hangibi soru işareti kalmadığı öğrenildi.

SÖZLEŞMESİ SONA ERDİ

5 yıl boyunca Hollanda Eredivisie Ligi takımlarından Zwolle forması giyen Van Hirtum'un, sözleşmesinin ise bu sezon sonuyla sona erdiği öğrenildi. Bir çok talibi olan Van Hirtum'la en ciddi ilgilenen kulübün Gaziantepspor olduğu ve futbolcuyu da ikna ettiği bildirildi.

TEK SORUN EŞİNİN HAMİLE OLMASI

Gaziantepspor'un ikna etmek için yoğun çaba gösterdiği Van Hirtum'la parasal konularda tüm şartlarda anlaştığı öğrenilirken, bu futbolcu için tek sorunun eşi Michelle Van Herwerden'in 22 haftalık hamile olması olduğu öğrenildi. Kariyerine Hollanda'da mı yoksa Türkiye'de mi devam etmesi konusunda kafasını doğacak olan çocuğunun karıştırdığı öğrenilen Van Hirtum'un bir kaç gün içinde imza atması bekleniyor.

DURAN TOP USTASI

Gaziantepspor'un imza aşamasına geldiği sol bek oyuncusu Van Hintum'un özellikle yüksek hızı ve frikiklerdeki başarısı dikkat çekiyor. Sol ayağını adeta roket gibi kullanan Van Hintum, savunmanın solunda görev almasına rağmen attığı gol ve yaptığı asistlerle dikkat çekiyor. Kariyerinde 296 maça çıkan Van Hintum'un tam 25 gol atıp, 37 asist yaparak hücum gücünü de göstermiş oldu.

VAN HİNTUM KİMDİR?

16 Ocak 1987 tarihinde Hollanda'nın Oss şehrinde dünyaya gelen Van Hintum, futbola da bu şehrin futbol takımında başladı. TOP Oss takımında daha sonra Dordrecht'e transfer olan sol bek futbolcusu burada gösterdiği performansla Süper Lig takımlarından Zwolle'nin dikkatini çekti. 2011 yılında Zwolle'ye imza atan Van Hintum tam 5 sezon boyunca bu takımın formasını giyiyordu. Kariyerinde 296 maça çıkan Van Hintum, 25 gol atıp 37 de asist yapma başarısı gösterdi.