Kilis karayolu Onkoloji Kavşağı civarındaki bölgede elektrik tellerine değdiği gerekçesiyle kesilen 150 civarında çam ağacıyla ilgili CHP Şahinbey Belediye Meclis üyesi Uğur Kalkan, Valiliğe başvuru yaptı. Valiliğe çeşitli sorular yönelten Kalkan, sorumlular hakkında soruşturma başlatılmasını istedi.

Kesilen ağaçları yerinde inceleyen Kalkan, "Atatürk, bir ağaç için köşkü yerinden kaldırtmış. Bugün 150 tane ağaca kıyılıyor. Ülke nereden nereye geldi?" dedi.

İZİN ALINDI MI?

Valiliğe başvuru yaparak olayla ilgili bilgi isteyen Kalkan, Valiliğe yaptığı başvuruda şunları sordu:"Gaziantep Kilis Karayolu üzeri, Onkoloji Kavşağı civarındaki bölgeye gittim. 150 kadar 20 yıllık olduğu belirtilen çam ağaçlarının kesilmiş olduğuna şahit oldum. Konuyla ilgili vatandaşlarımızla konuştuğum zaman tellere değiyor diye kesildiğini iddia ettiler. Bu ağaçlar kim ya da kimlerce neden kesilmiştir? Bu kesim işlemine dair herhangi bir izin alınmış mıdır? Alınmışsa hangi kurum yada kuruluş bu kesim işlemine izin vermiştir? İzin alınmamışsa konuyla ilgili herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Konuyla ilgili usulsüz iş ve işlemler varsa; bunu yapanlar hakkında soruşturma başlatılmasını Gaziantep Valiliği'nden saygılarımla arz ederim." Meral KINACILAR