DENİZLİ Valisi Abdülkadir Demir'in, İçişleri Bakanlığı'na dilekçe vererek, hiçbir gerekçe sunmadan merkeze alınmak istemesi, şaşkınlık yarattı. Demir'in, Valiler Kararnamesi'yle merkeze alınacağını duyup, böyle bir karar aldığı iddia edildi.

BAKAN'DAN BİR GÜN ÖNCE
Denizli Valisi Abdülkadir Demir dün öğle saatlerinde merkeze alınması için İçişleri Bakanlığı'na dilekçe verdi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin memleketi Denizli'ye gelmesinden bir gün öncesi Vali Demir'in merkeze alınmak istemesi dikkat çekti. Demir, merkeze alınmayı istemesiyle ilgili sorulara, "Bir gerekçesi yok" diye yanıt verirken, kulislerde ise Vali Demir'in yakın zamanda çıkacak Valiler Kararnamesi'yle merkeze alınacağını öğrendiği, önce davranıp, kendisinin dilekçe verdiği konuşulmaya başladı.
ABDULKADİR DEMİR KİMDİR?

Abdülkadir Demir, Gaziantep İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini yürütürken 2008 yılında Erzincan Valisi olarak atandı. Demir, ardından da 11 Ağustos 2011 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile Denizli Valiliğine atanarak 30 Ağustos 2011 tarihinde Denizli Valisi olarak görevine başladı. Avukatlık ruhsatı sahibi evli 3 çocuk babası olan Demir, 30 Ağustos 2011 tarihinden bu yana görev yaptığı Denizli'de, Pamukkale Turizm Yolu, Tripolis Antik Kenti'nin 12 ay boyunca kazılması, göçük meydana gelen Güney Şelalesi'nin yeniden düzenlenerek turizme kazandırılması, Karahayıt Turizm Bölgesi'nin termal sağlık turizmine kazandırılması gibi önemli projelere imza atmıştı. DHA