Kalkan, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ilk yardım eğitimi alan ve sertifika sahibi olan kişi sayısıyla ilgili de bilgi istedi.

KAÇINDA REVİR VAR?

CHP Şahinbey Belediye meclis üyesi Uğur Kalkan, bilgi edinme hakkı kapsamında Valiliğe okullarda revir konusuyla ilgili dilekçe verdi. Kalkan dilekçesinde, "Gaziantep genelinde ilk ve ortaöğretim düzeyinde eğitim veren devlet ve özel okullarının kaç tanesinde revir bulunmaktadır? Bunların kaçında sağlık personeli bulunmaktadır? Gaziantep genelinde sağlık personeli bulunan devlet okulu sayısı kaçtır? Revir bulunmayan okullarda eğitim gören çocuklarımızın ve personelin gerek duyduğu ilk yardım hizmeti nasıl sağlanmaktadır?" dedi.

İLK YARDIM EĞİTİMİ ALAN KİŞİ SAYISI NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumlarına Ait Standartlar Yönergesi'nin, yalnızca yatılı okullarda revir bulundurulmasını zorunlu kıldığını hatırlatan Kalkan, "Ancak çoğu zaman zorunlu olmasına rağmen yatılı okullarda revir olmadığı, bazı durumlarda revir olmasına karşın sağlık personeli olmadığına dair şikâyetler dile getirilmektedir. Gaziantep genelinde yatılı okullarda bulunan revir ve istihdam edilen sağlık personeli sayısı kaçtır? Gaziantep'te Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde istihdam edilen öğretmen, idareci ve yardımcı personel olmak üzere ilk yardım eğitimi alan ve sertifika sahibi olan kişi sayısı kaçtır? Bu sayının artırılması ve tüm eğitim personelinin ilk yardım eğitimi almasına yönelik ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?" diye sordu.

İLK YARDIM GECİKTİĞİ İÇİN HAYATINI KAYBEDEN VAR MI?

Gaziantep'te 2017 yılı bütçesinde okullarda ilk yardım eğitimi için ayrılan bütçenin ne kadar olduğu sorusunu da yönelten Kalkan, "2018 yılı bütçesinde bu yönde ayrılması düşünülen pay ne kadardır? Son 10 yılda Gaziantep genelinde, okul sınırları içerisinde ilk yardım müdahalesi geciktiği için hayatını kaybeden öğrenci var mıdır? Hâlihazırda Gaziantep'te iş arayan hemşire, acil tıp teknisyeni ve paramedik sayısı kaçtır? Üniversite mezunu olan hemşire, acil tıp teknisyeni ve paramediklerin kurulan revirlerde istihdam edilmesinin sağlık sektöründeki işsizlik oranını da düşüreceği göz önünde bulundurulduğunda, önümüzdeki süreçte tüm okullarda revir açılması ve sağlık personeli görevlendirilmesine ilişkin şehrimizde herhangi bir çalışma yürütülmekte midir?"dedi. Meral KINACILAR