Gaziantep Valisi Erdal Ata, Suriyeli kadın sığınmacının fuhşa sürüklendiği, uyuşturucu kullanmaya zorlandığı yönündeki haberlerle ilgili soruşturma başlatttı. Ata imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, çeşitli internet siteleri, yazılı ve görsel basında Mazlumder tarafından hazırlandığı belirtilen bir rapora dayanılarak bazı haberlerin yer alması sonucunda Valiliğin konuyla ilgili soruşturma başlattığı belirtildi.

İl sınırlarındaki kamplarda kalan Suriyeli sığınmacılardan N.B. adlı kadının fuhşa sürüklendiği, uyuşturucu kullanmaya zorlandığı, cinsel taciz ve istismara uğradığı iddialarıyla ilgili yapılan incelemeler sonucunda, 3 Mayıs'ta Suriyeli sığınmacılardan R.M. adlı kadının kamp görevlilerine müracaat ederek, N.B'nin barındığı konteynerin kapısını 3 çocuğunu içeride bırakarak kilitlediğini ve kampı terk ettiğini ve N.B. kampa dönünceye kadar çocukların içeride kapalı kaldığını bildirdiğinin belirlendiği, iddia üzerine N.B'nin kamp müdürlüğüne davet edilerek konuyla ilgili bilgisine başvurulduğu bildirildi.

BARINMA MERKEZLERİNE GÖNDERİLDİ

Açıklamada, N.B'nin kamp idaresine verdiği ifadesinde, kamp dışından kimliği belirsiz bazı kişiler tarafından cinsel istismar ve fuhuş tehditlerine maruz kaldığı iddiasında bulunması üzerine konunun kamp içerisindeki jandarma karakolu aracılığıyla adli mercilere intikal ettirildiği vurgulandı. Bu kapsamda Nizip Cumhuriyet Başsavcılığı'nın konuyla ilgili soruşturma başlattığı, ayrıca N.B. ve ailesinin, şaibelerden uzaklaştırılmak ve korunmak amacıyla 15 Mayıs'ta, yazılı istekleri doğrultusunda Gaziantep'teki başka bir barınma merkezine nakledildiği kaydedildi.

VALİ YARDIMCISI GÖREVLENDİRİLDİ

Açıklamada, haber ve yorumlarda geçen iddia ve olayların Nizip Konteyner Kenti'yle ilgisinin bulunmadığı, konunun herhangi bir suretle üzerinin kapatılması gibi bir durumun söz konusu olmadığı, tam aksine olayın ivedilikle adli mercilere intikal ettirildiği belirtilerek şu görüşlere yer verildi: "Ayrıca söz konusu haber ve yorumlarda yer alan askeri bir personelin de olaylara karıştığı iddialarını araştırmak üzere İl Jandarma Komutanlığı tarafından bir soruşturma başlatılmıştır. Valiliğimizce de söz konusu iddiaların tamamını araştırmak, incelemek ve gerekiyorsa idari soruşturmayı yürütmek üzere bir vali yardımcısı görevlendirilmiştir." BÜLTEN