Yarıyıl karne dağıtım töreninde bir ilke atıldı. Gaziantep'te uygulanan sistemle, hem öğrencilere hem de velilere karne verildi. Vali Erdal Ata, Türkiye'de ilk defa velilere de karne dağıtıldığını belirterek, "Çocukları ebeveynlerine karne verecek, böylelikle ailelerde eksiklerini görmüş olacaklar" dedi.

Karne dağıtım töreni merkez Mahmut Hümayun Özhelvacı Ortaokulu'nda düzenlendi. Törene Vali Erdal Ata, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mürsel Köse ile kurum müdürleri ve veliler katıldı. Öğrencilerden oluşan grubun konseriyle başlayan karne dağıtım töreninde, halk oyunları gösterisi ve öğrencilerin düzenlediği tekvando gösterisi sergilendi. Daha sonra sınıf birincilerine Vali Ata tarafından başarıları nedeniyle hediyeleri verildi.

VELİ KARNESİ UYGULAMASINI ANLATTI

Sınıflara gezerek öğrencilere karnelerini dağıtan Vali Ata, bu yıl ilk defa Gaziantep'te yapılan 'Veli Karnesi' uygulamasını anlattı. Velilere verilmek için hazırlanan karnelere notların öğrenciler tarafından yazıldığını söyleyen Vali Ata, "Anne ve babalar çocuklarının okuldaki başarılarını bizim verdiğimiz karnelere göre ölçüyorlar. Anne ve babalar da çocuklarına olan tutum ve davranışlarını, ilgisini, alakasını da çocukların kendi gözüyle değerlendirip, hiç değilse eksik ve noksanları varsa bu karne sayesinde onların dikkatini çekmek istiyoruz" diye konuştu.

HEDEF ÖNEMLİ

Ata, Gaziantep’te yapılan okul yaptırma çalışmaları ile ilgili bilgi vererek şunları söyledi: “Sizlerle birlikte olmaktan öğrencilerimizin heyecanını paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Hepinizin bildiği gibi bir ülkenin kalkınmasında eğitimin çok önemli yeri olduğunu biliyoruz. Bugün artık eğitimin önemini tartışmanın anlamsız olduğunu, ülkelerin, toplumların her ferdinin eğitimin önemini anlayıp eğitime önem vermeleri ve hayatlarını buna göre yönlendirmeleri gerekiyor. Atatürk’ün bizlere hedef gösterdiği çağdaş ülkeler seviyesine ülke olarak toplum olarak ve fert olarak eğitime ne kadar önem verirsek, eğitime ne kadar yatırım yaparsak, eğitime ne kadar kaynak aktarırsak o hedefe ulaşmanın da daha kolay olacağını hep birlikte göreceğiz."

BÜTÇEMİZ BÜYÜK

Gaziantep’in aslında ülkemizin en önemli sorununun eğitim olduğunu bildiklerini anlatan Ata, sözlerini şöyle sürdürdü: "İl Özel İdaresi’nden mümkün olduğu kadar eğitime ayırabileceğimiz bütçeyi ayırıyoruz ve eğitime harcıyoruz. 2011 yılında bana verilen brifingde ilimizde 6 bin 500 derslik açığı olduğu söylenmişti. Hepimizin bildiği gibi o tarihte 4+4+4 yasası çıkmamıştı. Daha sonra bu yasa çıktıktan sonra yani bir şekilde lise eğitimi zorunlu hale geldikten sonra ilimizdeki derslik sayısı ve okul ihtiyaç sayısı arttı. 9 bin 300 dersliklere çıktı açık. Şu ana kadar 3 bin derslik eğitime açıldı. 3 bin 60 derslik inşaatımız devam ediyor. Yaklaşık bin 200, bin 300 civarında bitti. Geri kalanı inşallah 2014 yılı içerisinde bitecek ve hizmete açılacak. 2014 yılında da 3 bin derslik yaptırmayı planlıyoruz.”

ANNESİNE KARNE VERDİ

Velisine karne hazırlayan ve tam puan üzerinden sadece bir puan kırdığını söyleyen Elif Busegöç, “Öncelikle şunu belirtmek isterim karnemden dolayı mutluyum. Notlarım iyiydi. Anneme gayet güzel bir not verdim. Şu ana kadar beni getirmesi bile ona yüz vermeme yetiyor. Sadece bir puan kırdım. O da rehberlik servisi ile daha az görüşmesinden dolayı” ifadelerini kullandı. Program daha sonra kokteyl ile sona erdi.

HABER MERKEZİ - DHA