Yerlikaya, "İnsan olabilmenin yolu, yaratılmış her şeye sevgi ve merhamet duyabilmektir" dedi.

5199 sayılı kanunla ilgili bilgi veren Yerlikaya, kanunun hayvanların rahat yaşamlarını ve iyi muamele edilmesini amaçlandığını belirterek, "İlimiz genelinde 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında sürdürülen sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların toplatılması ve bakımı ile ilgili farklı uygulamaların önlenmesi amacıyla; Belediyeler; Sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların toplatılması, kısırlaştırılması, aşılanması, gerekli tıbbi bakımlarının yapılması ve işaretlenmesi, alındığı ortama geri bırakılması, sahiplendirilenlerinin kayıt altına alınmasıyla ilgili hususlarda gerekli tedbirleri alır" dedi.

ÜCRET TALEP EDİLMEZ

Yerlikaya genelgede şu görüşlere yer verdi: "Sahipsiz hayvanlar kısırlaştırıldıktan ve gerekli tıbbî müdahaleler yapıldıktan sonra sahiplenme talebinde bulunan ve 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliğinde öngörülen şartları taşıyan kişilere teslim edilir ve belediyece kayıt altına alınır. Belediyeler sağladıkları bu hizmetten dolayı belli bir ücret talep etmez. Geçici bakımevlerinde on gün süre ile gerekli duyurular yapıldığı halde sahiplendirilemeyen hayvanlar kontrolleri, aşıları ve tıbbî müdahaleler ile kısırlaştırılmaları yapıldıktan ve operasyon yaraları kapandıktan en az yedi gün sonra kayıt altına alınıp, müdahale görmüş olduklarını gösteren işaretleri üzerlerinde olacak şekilde veteriner hekimin onayıyla alındıkları ortama geri bırakılır. "

MERHAMET DUYUN

"Bu ortamlarda belediyeler, gönüllü kuruluşlarla işbirliği içerisinde besleme odakları kurar ve hayvanların beslenmesine yardımcı olur. Hayvanlar, hiçbir suretle ilgili belediye sınırları dışındaki bir ortama, ormanlık alana veya diğer yaban hayatı yaşam alanlarına bırakılmaz. İnsan olabilmenin yolu; yaratılmış her şeye sevgi ve merhamet duyabilmektir. Belediyelerimiz, sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların toplanması ve bakımı ile ilgili iş ve işlemlerini; 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği ve yukarıda belirtilen hususlar çerçevesinde gerçekleştirilmesini rica ederim" HABER MERKEZİ