Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, dün akşam yakalanacağını anlayınca kendini patlatan IŞİD militanının, Ankara’daki kanlı saldırının planlayıcısı olduğu iddia edilen muhasebeci Halil İbrahim Durgun olduğu yönünde ciddi kanaat olduğunu söyledi.
Dünkü operasyonda yaralanan 5 polis memurunu tedavi gördükleri hastanede ziyaret eden Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, doktorlardan son durum hakkında bilgi aldı.
Yerlikaya ayrıca, yakalanacağını anladığı sırada kendini patlatan canlı bombanın, Ankara'yı kana bulayan saldırının planlayıcısı olduğu iddia edilen muhasebeci Halil İbrahim Durgun olduğunu, ancak kesin sonucun DNA testinden sonra belirleneceğini söyledi.
Görgü tanıklarının ifadesi ve zanlıya ait parmak izlerinin evde bulunduğunu belirten Yerlikaya, "Elimizdeki parmak izi eşleştirmeleri yapıldı. İçeride 3 çocuk 2 bayan sağ çıktı. Onların ifadesi ile parmak izi eşleştirmeleri sonucunda teröristin Halil İbrahim Duran olduğu ile ilgili bir kanaat var. Ama bunun kesinleşmesi için yapacağımız DNA testi gibi bazı diğer testler de var. Onlar da tamamlandığı zaman bunu sizlerle paylaşacağız" diye konuştu.