Özellikle Karkamış çevresindeki çiftçilere kötü haber. Son dönemlerde özellikle mısır ve Ayçiçek üreterek yüzleri gülmeye başlayan çiftçiler için yasak geldi. Çünkü sınırda kara savaşı ve Carablus’taki IŞİD ile başlatılacak olan operasyon çerçevesinde bu bölge tehlikeli hale geldi. Bu nedenle Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, sınır hattında uzun boylu ekim yapılmayacağını açıklayan genelge yayınlandı. Karkamış ve çevresi bir süre önce güvenli bölge ilyan edilmişti.

Yerlikaya, "Ülkemizin içinde bulunduğu güvenlik ortamında hudut emniyetinin etkinliğini artırmak, bölgede görev yapan askeri personelin ve sivil halkın can ve mal güvenliğini korumak maksadıyla, 1. ve 2. derece kara askeri yasak bölge sınırları içerisinde bulunan tarım arazilerinde uzun boylu bitkilerin ekiminin yapılmasına izin verilmeyecektir" dedi.

EKİM YAPILMIŞ

Yerlikaya, kentin Suriye ile 50 kilometrelik sınır hattı bulunduğu hatırlatıldı.Suriye sınırında bulunan hudut sorumluluk sahası içerisinde, hudut hattı boyunca ve sınıra yakın köyler çevresinde zirai faaliyette bulunmak amacıyla uzun boylu bitki ekimi yapıldığının tespit edildiği aktaran Yerlikaya, "1. ve 2. derece askeri yasak bölge sınırları içerisinde bulunan tarım arazilerine, arazi sahipleri tarafından ekilen bitkilerin, bu bölgelerde nöbet tutan unsurlarımıza karşı yapılan veya yapılacak düşmanca saldırılar ve kötü niyet taşıyan kişi veya kişilerce saklanmak ve gözetleme yapmak maksadıyla kullanılmaya çalışacağından hudut emniyetini zafiyete uğratmaktadır. Bu nedenle, ülkemizin içinde bulunduğu güvenlik ortamında hudut emniyetinin etkinliğini artırmak, bölgede görev yapan askeri personelin ve sivil halkın can ve mal güvenliğini korumak maksadıyla, 1. ve 2. derece kara askeri yasak bölge sınırları içerisinde bulunan tarım arazilerinde uzun boylu bitkilerin ekiminin yapılmasına izin verilmeyecektir." BÜLTEN