Basın Konseyinin Haziran ayının ilk toplantısını düzenleme kararı aldığı Gaziantep’te, Vali Ali Yerlikaya ve Büyükşehir belediye Başkanı Fatma Şahin ile buluştu. Konsey Görsel İletişim Tasarımı Projesi kapsamında ulusal ve uluslararası arenada ses getirecek düzeyde bir konferans düzenleyebilmek için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den destek istedi. Şahin ise, konseye tam destek olacaklrını belirtirken, bu arada yerel basına destek verdiklerini ama çok sayıda gazete olmasından dolayı şikayetçi olduğunu ifade etti.

2 GÜN SÜRECEK

Basın Konseyi Yüksek Kurulu, Gaziantep’i ve Kilis’i kapsayan inceleme ziyareti için kente geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ile görüşen konsey, yerel basın hakkında bilgi aldı. Bu ayın ilk toplantısını Gaziantep’te düzenleme kararı alan kurul, iki gün boyunca bölgede çeşitli görüşmelerde bulunacak.

BAŞKAN BASINI ANLATTI

Botanik Bahçesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’le bir araya gelen Basın Konseyi yüksek kurulu, Şahin’den yerel basının durumunu sordu.Şahin, şehirde 50’ye yakın günlük, haftalık ve aylık yayımlanan gazetenin bulunduğunu belirterek, Suriyeli sığınmacılara yönelik güvenlik sorununun yerel medyanın bir numaralı gündemi olduğunu söyledi.Kentin yöneticileri olarak olumlu haber yaptırtmak için çok çaba sarfettiklerini aktaran Şahin, kötü haberlerin şehrin ekonomisine birebir yansıdığını belirtti.

LÜLE: ÇALIŞMA KOŞULLARINI GÖRECEĞİZ

Basın Konseyi Genel Sekreteri Zeynel Lüle ise, son dönemlerde Gaziantep’te ve Kilis’te meydana gelen terör olaylarıyla Suriye kaynaklı hava saldırılarının bölge halkında ciddi mağduriyet yarattığını kaydederek, özellikle gazetecilerin çalışma koşullarının giderek ağırlaştığına dikkati çekti. Basın Konseyi olarak bölgeyle sürekli irtibat halinde olduklarını kaydeden Lüle, bölgeye giderek durumu yakından görmek istediklerini söyledi.

ADİLOĞLU’NDAN ÖNERİ

Basın Konseyi Yüksek Kurulu üyelerinden Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatoş Adiloğlu, başkan Fatma Şahin’e şehrin olumlu yönüyle tanıtımına ilişkin bir öneride bulundu. Adiloğlu, Gaziantep’in ev sahipliğinde Görsel İletişim Tasarımı projesi kapsamında konferans düzenlenebileceğini aktardı. Şahin, teklifi çok anlamlı bulduğunu, belediye olarak projeye destek verebileceklerini kaydetti. Samimi bir ortamda geçen ziyarette başkan Şahin, konseyin onursal üyesi oldu. Şahin’e konseyin rozeti takıldı, teşekkür belgesi takdim edildi.

BASIN YOKTU

Konsey, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’yla makamında görüştü. Foto muhabirlerinin çıkarıldığı ziyarette, basın çalışanlarının sorularının masaya yatırıldığı bildirildi. SALMAN ERDİNE