TÜMSİAD Gaziantep Şubesi Başkanı Cuma Çekici ve Genç Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Metin Özbakır, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Kilis Valisi Süleyman Tapsız’ı ziyaret etti. TÜMSİAD Başkanı Cuma Çekici ziyarette, Vali Tapsız’a TÜMSİAD hakkında genel bilgiler verdi. Başkan Çekici, 2005 yılında kurulan ve hızla büyüyen TÜMSİAD’ın 12 bin 500 üyeye ulaştığını belirterek, üyelerin büyük bir çoğunluğunun KOBİ’lerden oluştuğunu vurguladı.

ÖRNEK ŞEHİR

Vali Süleyman Tapsız ise verilen bilgilerden memnun kaldığını vurgulayarak, “18 yıl önce Kilis, Gaziantep’in ilçesi idi. Şu anda Gaziantep sanayisi ve ticaretiyle örnek gösterilen bir şehrimiz olmuştur. Bu yüzden sanayi ve ticarette Kilisli ve Gaziantepli işadamlarımız birbirlerinin tecrübelerinden faydalanmalı, gezi ve fuarlarla ilişkilerini en üst seviyeye çıkarmalıdır” dedi.

GEÇİM TARIMA DAYALI

Kilis’in geçim kaynağının genelde tarıma dayalı olduğunu belirten Vali Tapsız, yeni yapılacak olan Şahinbey ve Polateli Organize Sanayi Bölgesi ile Kilis’in artık sanayi ile de anılacağını belirterek, “Kilis’te mevcut bulunan organize sanayi bölgesinin genişletilmesi amacıyla yaptığımız çalışmalar sonuç verdi ve 5 milyon TL’lik bir ödenek tahsis edildi. Bu ödenekle mevcut OSB’yi 200 dönüm daha genişleteceğiz. 75 bin kişinin istihdamını sağlayacak olan Şahinbey ve Polateli Organize Sanayi Bölgesi ise 4-5 yıl içinde tamamlanacak ve Hassa- Dörtyol tünelinin de tamamlanması ile Kilis’ten İskenderun, Mersin Limanlarına ulaşmada zaman ve maliyet azalacaktır. Bu sayede Kilis ve Gaziantep Türkiye’nin ithalat ve ihracat merkezi olacaktır” diye konuştu. Vali Tapsız başta Gaziantepli işadamlarımız olmak üzere bütün işadamlarını Kilis’e yatırım yapmaya çağırdığını sözlerine ekledi.TÜMSİAD Başkanı Cuma Çekici, Vali Tapsız’a ziyaretin anısına plaket takdim ederken, Gaziantepli İşadamları olarak her zaman Kilislilerin yanlarında olacaklarını kaydetti.