Vali Erdal Ata, ilimizde ve bazı ilçelerimizde Suriyelilerle ilgili günlük basit asayiş olaylarının toplumun belirli bir kesiminde abartılarak Gaziantep'in huzurunun bozulmak istendiğini söyledi. Bu tür olayların Gaziantep'e birşey kazandırmayacağını, aksine çok şey kaybettireceğini söyleyen Vali Ata, 'Bunlar bizim misafirlerimiz, dolayısıyla Suriye'deki hayat normale dönene kadar kısa sürede gitmeleride mümkün değil. Uluslarası birtakım anlaşmalar sözleşmeler var. Yani biz göndermek istesek bile o anlaşmalar ve sözleşmeler gereği bu insanları orada savaş sürdüğü müddetçe zorla geri gönderme şansımız yok. Sizlerden ricam, mümkün olduğu kadar toplumda infial yaratacak hal ve hareketlerden ve haberlerden basınımızın da vatandaşlarımızın da uzak durması. Lütfen Gaziantep'in ve ülkemizin huzurunu bozacak herhangi bir hareketten uzak duralım. Yasal olmayan eylemlere müsaade etmemiz mümkün değil, onun için vatandaşlarımızın sağduyulu olmasını bekliyoruz" dedi.

VATANDAŞLARA SESLENİYORUM

Suriyelilerle ilgili kayıtların devam ettiğini, önümüzdeki günlerde bu sayının daha da artabileceğini belirten Vali Ata, "İlimizde ve bazı ilçelerimizde günlük basit asayiş olaylarının toplumun belirli bir kesiminde abartılarak Gaziantep'in huzurunu bozmak isteyen insanlar olduğunu belirten Vali Erdal Ata, "Basın kanalıyla bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum lütfen Gaziantep'in ve ülkemizin huzurunu bozacak herhangi bir hareketten uzak duralım. 200 bin nüfusun yaşadığı bir yerde ister istemez birtakım asayiş olayları olabilir. Ama bunları abartmamak, büyütmemek lazım" dedi.

UZAK DURUN

Günlük asayiş olayları içinde Suriyelilerin karıştığı olayların sayısının abartılacak kadar olmadığını, en yüksek orana ulaştığı dönemlerde bile yüzde 4'ü geçmediğini belirten Vali Erdal Ata, "Bunlarada baktığınız zaman, yüzde 4 olayında da hepsinde sanık durumunda değil çoğunda mağdur durumdalar ve olayların büyük bölümü de kendi aralarında. Yani bir iki tane vaka oldu diye toplumu infaale sebep olacak infiale sürükleyecek hareketlerden hem basının hem de vatandaşların uzak durması lazım" diye konuştu.

PARKLARDA, CAMİLERDE, YIKIK YERLERDEKİ SURİYELİLER GİDECEK

İslahiye'de yeni kamp için çalışmalara başladıklarını ve 2-3 aya kadar biteceğini söyleyen Vali Ata, "Bu kampa gelişigüzel yerlerde yaşaya, parklar, cami avluları, yıkık virahane yerlerde kalan vatadaşların da rahatsız olduğu Suriyelileri göndereceğiz" dedi.

GAZİANTEP KAYBEDER

Suriyelilerle ilgili eylemlere müsaade etmeyeceklerini ifade eden Vali Ata, "Bunlar yasal değil yasal olmayan eylemlere müsaade etmemiz mümkün değil, onun için vatandaşlarımızın sağduyulu olmasını bekliyoruz. bu tür olaylar Gaziantep'e bişey kazandırmaz aksine Gaziantep'e çok şey kaybettirir" dedi. Meral KINACILAR