ancak daha sonra firma yetkilisinin FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklanmasıyla fesh edilen Vali Konağı'nın yeri fiyat düşürülerek yeniden ihaleye çıkarılıyor. Daha önce 3 defa ihaleye çıkarılan ancak alıcı çıkmayan Vali Konağı'nın yeri bu defa benzin istasyonu ayrı, ticari alan ayrı olarak ihaleye çıkacak. 17 Mayıs'ta yapılacak benzinlik ihalesi için 30 firmanın başvuruda bulunduğu öğrenildi.

İHALEYE 16 FİRMA GİRMİŞTİ

Gaziantep Vali Konağı, benzin istasyonu ve ticari merkez yapılmak üzere 2016 yılının Ocak ayında ihale edilmiş, Muhammen bedeli 99 Bin TL'den ihaleye çıkarılan 7 bin 500 metrekarelik Vali Konağının ihalesine 16 firma katılmıştı. İhaleyi alan firma ilk iki yıl aylık 10 bin, üçüncü yıldan itibaren ise 19 yıl boyunca aylık 279 bin 750 TL ödeyecekti. İhale sonrası firma inşaata başlamış, hatta 1 Milyon TL'lik yatırımı tamamlamıştı. Ancak FETÖ operasyonları kapsamında tutuklanınca ihale feshedilmişti.

FİYAT DÜŞÜRÜLDÜ

Vali Konağının yerine yapılacak benzin istasyonu için şu ana kadar 30 firmanın başvuruda bulunduğu öğrenildi. 17 Mayıs'ta yapılacak ihalede benzin istasyonu ihalesi yapılacak. Benzin istasyonu ihalesinde fiyat düşürüldü. Benzinliğin yeri için muhammen bedelin 140 bin TL'den başlayacağı öğrenildi. Daha önce 280 bine gitmişti. Benzin istasyonu ihalesinin ardından ticari alanın ihalesi yapılacak. Burası içinde muhammen bedelin 60 Bin TL'den başlayacağı bildirildi. Meral KINACILAR