Gaziantep Vali Konağı'nın hemen yanındaki sokağa bırakılan şüpheli paket polisi alarma geçirdi. Cadde ve sokaklar trafiğe kapatılırken, bomba imha uzmanının yaptığı incelemede paketin boş olduğu anlaşıldı.

Edinilen bilgiye göre, bugün öğle saatlerinde Üniversite Bulvarı ile Mimar Sinan Caddesi’nin kesiştiği noktada Gaziantep Vali Konağı'nın bulunduğu yerde şüpheli paketi fark eden vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Vali Konağı’nda bulunan polis ekipleri paketin durumundan şüphelenince olay yerine bomba imha uzmanları çağrıldı. Bu sırada olay yerine gelen Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri ve trafik polisleri, Üniversite Bulvarı ve Mimar Sinan Caddesi’ni çift yönlü olarak trafiğe kapattı.

ÖN HAZIRLIK YAPILDI

Güzergaha gelen araçlar ara sokaklara yönlendirilirken bomba imha uzmanları da pakete müdahale etmek için hazırlık yaptı. Özel kıyafetini giyen bomba imha uzmanı şüpheli pakete yaklaşarak incelemede bulundu. Paketin boş olduğunu tespit eden uzman, bomba süsü verilen paketi incelemek üzere olay yerinden aldı. Paketin boş olduğunun anlaşılmasının ardından çevredeki vatandaşlar rahat bir nefes alırken, bulvar ve cadde yeniden trafiğe açıldı. Bu sırada olayın Gaziantep Vali Konağı’nın hemen yanında meydana gelmesi nedeniyle olay yerini gören MOBESE kameralarının da incelemeye alındığı öğrenildi. MOBESE kameralarında yapılacak incelemenin ardından paketin olay yerine nasıl bırakıldığının tespit edileceği öğrenildi.

İHA