Gaziantep Vali Konağı, benzin istasyonu ve ticari merkez yapılmak üzere Ocak ayında ihale edildi. İhaleyi kazanan Ediz İnşaata, Vali'nin konağı boşaltmasının ardından yer teslimi yapıldı. Ediz İnşaat, Vali Konağı'nda benzin istasyonu ve ticari merkez için çalışmalara başladı. Firma işe ağaç kesimiyle başladı. Ediz İnşaat'a ağaç kesimi nedeniyle sosyal medya üzerinden tepki yağarken, şirket yetkilileri, ağaçlar yüksek boylu ve köklü olduğu için ağaç kesimine mecbur kaldıklarını açıkladı.

İHALEYE ÇIKARILMIŞTI

Vali Konağı'nın yeri için Ocak ayında ihale yapılmış, muhammen bedeli 99 Bin TL'den ihaleye çıkarılan 7 bin 500 metrekarelik alanı kiralamak için 16 firma başvurmuştu. İhaleyi muhammen bedelin üzerine 279 bin 750 TL veren Ediz İnşaat Petrol Ltd. Şti. sahibi Ediz Karagülle kazanmıştı. İhaleye göre, Ediz İnşaat ilk iki yıl aylık 10 bin TL, 3. yılda ise aylık 279 bin 750 TL ödeyecek.

VALİ KONAĞI BOŞALTTI

İhalenin ardından Vali Ali Yerlikaya'ya 5 ay süre verilmiş ve Vali süre bitiminde konağı boşaltmıştı. Ardından Vakıflar Konağı Ediz İnşaata teslim etmişti.

HERŞEYİMİZ ONAYLI

Benzin istasyonu ve ticaret merkezi olarak ihaleye çıkarılan ve en yüksek bedeli veren Ediz İnşaat'ın kazandığı Vali Konağı'nda, inşaat çalışmaları öncesi ağaç kesimi başladı. Ediz İnşaat yetkilileri ağaçların yüksek ve köklü olmasından dolayı sökülemediğini, kesmek zorunda kaldıklarını belirtti. Büyükşehir Belediyesi ile ilk etapta söküm için görüştüklerini, ancak söküm işinin ağaçların çok yüksek ve köklü olması nedeniyle mümkün olmadığını öğrendiklerini belirten yetkililer, "Maalesef kesmek zorunda kaldık. Başka yapacak bir şey yoktu. Kesim izni belediyeden çıktı, herşeyimiz onaylı" dediler. Komple binanın yıkılacağını ve oraya benzin istasyonu ve ticari alan yapılacak. Meral KINACILAR