Gaziantep’in var olan sorunlarının iyi yönetildiğini, belirten Vali Gül, Gaziantep’in sorunlarını çözme kabiliyetinin diğer şehirlerden daha fazla olduğunu dile getirdi. Gül, toplantıda gelen bir soru üzerine kendi cep telefonundan İçişleri Bakanlığı’nın UYUMA projesine mesaj göndererek anlık tatbikat yaptı. Gül, “Bir kişi bile bağımlıysa bununla mücadele etmek bizim asli görevimizdir. Bu anlamda bir kişinin dahi heba edilmesine asla müsaade etmeyiz” ifadelerini kullandı.

gul1.jpg

Tuğcan otelde gerçekleşen buluşmada Gaziantep Kulübü Tarık Aytekin sunum yaptı. Daha sonra Vali Gül kısa bir konuşma yaptığı ve moderatörlüğünü Necati Binici'nin yaptığı toplantıda önemli mesajlar verdi. Şehirde tiyatro salonları olduğunu, spor tesisleri olduğunu ve eğitim konusunda önemli mesafeler kat ettiklerini söyleyen Gül, "şu anda 100 okula ihtiyacımız var. Teklif eğitime geçtiğimiz takdirde çocuklarımız sabahın erken saatlerinde kalkmak zorunda kalmayacak"dedi. Okul bahçelerini basket ve voleybol sahaları yapacaklarını, ayrıca 20 spor salonuyla birlikte6 yüzme havuzu için harekete geçtiklerini dile getirdi.

GELİŞME TRENDİ YÜKSEK

Vali Gül, Gaziantep’in gelişme trendinin çok yüksek olduğunu kaydetti. Şehrin içerisinde olunca kentteki gelişmelerin çoğu zaman gözden kaçırıldığını aktaran Vali Gül, Gaziantep’in Türkiye’den ve dünyanın birçok ilinden çok daha hızlı geliştiğini söyledi. Dünyanın her yerinde olduğu gibi Gaziantep’te de bu gelişmeye bağlı olarak bazı sorunların olabileceğini belirten Vali Gül, “Gaziantep’in kat ettiği gelişme trendi çok fazla, çok hızlı. Gaziantep gelişiyor, dünya gelişiyor, Gaziantep Türkiye’den de dünyanın birçok şehrinden de daha hızlı gelişiyor. Gelişmeyle beraber bu şehirde yaşayanların bazı problemleri ortaya çıkıyor. Sonuç itibari ile 2 buçuk milyonlu bir şehirden bahsediyoruz ve dünyanın her yerinde 2 buçuk nüfuslu şehirlerin trafikle ilgili, çevreyle ilgili, güvenlikle ilgili sorunları vardır ama bu sorunları 2 milyon nüfuslu şehirlerin tamamında görebilirisiniz” dedi.

gül-davut.jpg

SORUNLARI ÇÖZME KABİLİYETİ VAR

Gaziantep’in var olan sorunları iyi yönetebildiğini, çözebildiğini bildiren Vali Gül, bu kabiliyetinin diğer şehirlerden daha fazla olduğunu dile getirdi

UYUMA TATBİKATI

Toplantıda yuşturucu ile ilgili sorulan bir soru üzerine İçişleri Bakanlığı’nın uyuşturucu ile mücadele için başlattığı UYUMA Projesinden bahseden Vali Gül, uygulamaya mesaj göndererek katılımcılardan UYUMA uygulamasının yaygınlaştırılması konusunda destek istedi. UYUMA (Uyuşturucu İle Mücadele Mobil Uygulama) ile vatandaşların sokakta tanık oldukları uyuşturucu suçlarını doğrudan polise bildirebileceklerini aktaran Vali Gül, uygulamayı telefonlarınıza indirerek uyuşturucu satışı ve kullanımı ile ilgili herhangi bir olay gözleyen vatandaşlarımız bu uygulama ile bildirimlerini kısa sürede yapabilirler. Bildirimi yapanların sadece telefon numaraları görünüyor. Bu sayede konum belirleniyor. En yakın yerdeki polis ekipleri müdahale ediyor. Bildirim yapanın kimlik bilgileri kesinlikle gizli kalıyor” dedi.

POLİS EKİPLERİNE TEŞEKKÜR

Uyuşturucu ile mücadelenin devlet politikası olduğuna da değinen Vali Gül, “Bir kişi bile bağımlıysa bununla mücadele etmek bizim asli görevimizdir. Bu anlamda bir kişinin dahi heba edilmesine asla müsaade etmeyiz” ifadelerini kullandı. Hayata geçirilen proje ile uyuşturucuya karşı verilen mücadelede teknolojik imkânlar aracılığıyla vatandaş duyarlılığını, toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde ve daha etkin hale getirmek suretiyle uzun soluklu, kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturularak sağlıklı nesiller yetiştirilmesi hedefleniyor.