Yaklaşan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı nedeniyle Gaziantep Valisi Erdal Ata, bir mesaj yayımlayarak bayramı kutladı.
Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
“Sevgili Çocuklar;
Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 94’üncü yıl dönümünü, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak, milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz.
Bugünkü varlığını sarsılmaz inanç ve azmine borçlu olan aziz milletimiz, sahipsiz kaldığı ve tüm ümitlerin tükendiği o karanlıktan, yine milli irade ve ruh gücüyle çıkmayı başarabilmiş bir millettir. Aziz milletimizin bu yüksek azim ve mücadele gücü Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk’ün “Türk Milleti yeni bir iman ve kesin bir milli azim ile yeni bir devlet kurmuştur, bu devletin dayandığı esaslar "Tam Bağımsızlık" ve "Kayıtsız Şartsız Milli Egemenlik’ten ibarettir. Yeni Türkiye devletinin yapısının ruhu Milli Egemenliktir. Milletin Kayıtsız Şartsız Egemenliğidir...” sözlerinde ifadesini bulmuştur.
Bu anlamda 23 Nisan; yüzlerce yıl imparatorlukla yönetilmiş ve elinde bağımsızlık aşkından başka silahı olmayan Türk milletinin, “ya istiklal, ya ölüm” ilkesi ışığında, öncelikle kendi kurtuluş mücadelesini yönetmeye başladığı ve Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı gündür. Bu nedenle Büyük Önder Atatürk, milletimizin yeniden varoluşunun bir ilanı olan bugünü, en değerli varlıklarımız olan çocuklarımıza armağan etmiştir.
Bizler de bugün üzerinde hür ve bağımsız olarak yaşadığımız ülkemizi; Ulu Önder Atatürk’ün ilke ve inkılâpları doğrultusunda, eğitim, kültür, bilim, teknoloji, sanayi, ticaret ekonomi ve sporda hep ileriye taşımak için, birlik ve beraberlik içerisinde daha çok çalışmalıyız.
Atatürk’ün Türk Milletine hedef gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesini yakalamak, gelişmiş toplumlar arasında söz sahibi olmak, büyük ve güçlü Türkiye idealini gerçekleştirmek için iyi yetişmiş insan gücüne sahip olmak zorundayız.
Çünkü günümüzde en çok ihtiyaç duyulan güç, yetişmiş insan gücüdür. Bunun için de, çağın bilim ve teknolojisinin temeli olan eğitim kurumlarımızın sayısını arttırmak, çağın bilim ve teknolojisiyle donatmak, eğitim ve öğretimin kalitesini yükseltmek, çocuklarımızı çok iyi şekilde geleceğe hazırlamak zorundayız.
Her yıl dönümünde daha büyük bir coşkuyla kutladığımız bayramın, “Yurtta Barış Dünyada Barış” ilkesi ışığında sevgi, hoşgörü, kardeşlik ve barış duygularını tüm çocuklarımızın en güzel şekilde paylaşmasını diliyorum.
Bu yıl TRT Kurumu tarafından 36’ncısı düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği nedeniyle ilimize gelen tüm misafir çocuklarımıza doyasıya yaşayacakları mutluluklar diliyor, tüm misafirlerimizi kendi ülkelerinde Gaziantep’in ve Türkiye’mizin gönüllü kültür elçileri olarak kabul ettiğimizi bildirerek, ilimizin ve ülkemizin tanıtımına katkı sağlayacaklarına gönülden inanıyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle, "Özgürlüğün de, eşitliğin de, adaletin de dayanağı; Ulusal Egemenliktir” diyerek, milletimize ışık olan, Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi, minnet ve şükranla anıyor, başta çocuklarımız olmak üzere tüm Gaziantepli hemşerilerimin “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı kutluyorum.”