Gaziantep’te, 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı yarıyıl karne dağıtım töreni coşkuyla yapıldı. Her zaman öğrencilerin karne almasına alışılan karne dağıtım töreninde bu defa gelenek bozuldu. Öğretmenlerinin ellerinden karnelerini alan öğrenciler, kendileri de velilerine içinde notlama yaptıkları karneleri verdi.

Mahmut Hümayun Özhelvacı Ortaokulu’nda yapılan karne dağıtım törenine Gaziantep Valisi Erdal Ata, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, İl Milli Eğitim Müdürvekili Mürsel Köse, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Milli Eğitim Şube Müdürleri, çok sayıda öğrenci ve veli katıldı. Okul salonunda yapılan törende öğrencilerin hazırladığı piyano konseri, tekwando gösterisi, halk oyunu gösterisi ve çeşitli gösteriler sunuldu. Törenin açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürvekili Mürsel Köse yaptı. Köse, konuşmasında eğitim ve öğretimin önemine vurgu yaparak öğrencilere gelecekte yapmaları gereken çalışmalarla ilgili nasihatlerde bulundu.

Gaziantep Valisi Erdal Ata ise Gaziantep’te yapılan okul yaptırma çalışmaları ile ilgili bilgi vererek şunları söyledi: “Sizlerle birlikte olmaktan öğrencilerimizin heyecanını paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Hepinizin bildiği gibi bir ülkenin kalkınmasında eğitimin çok önemli yeri olduğunu biliyoruz. Bugün artık eğitimin önemini tartışmanın anlamsız olduğunu, ülkelerin, toplumların her ferdinin eğitimin önemini anlayıp eğitime önem vermeleri ve hayatlarını buna göre yönlendirmeleri gerekiyor. Atatürk’ün bizlere hedef gösterdiği çağdaş ülkeler seviyesine ülke olarak toplum olarak ve fert olarak eğitime ne kadar önem verirsek, eğitime ne kadar yatırım yaparsak, eğitime ne kadar kaynak aktarırsak o hedefe ulaşmanın da daha kolay olacağını hep birlikte göreceğiz."

Gaziantep’in aslında ülkemizin en önemli sorununun eğitim olduğunu bildiklerini anlatan Ata, sözlerini şöyle sürdürdü: "İl Özel İdaresi’nden mümkün olduğu kadar eğitime ayırabileceğimiz bütçeyi ayırıyoruz ve eğitime harcıyoruz. 2011 yılında bana verilen brifingde ilimizde 6 bin 500 derslik açığı olduğu söylenmişti. Hepimizin bildiği gibi o tarihte 4+4+4 yasası çıkmamıştı. Daha sonra bu yasa çıktıktan sonra yani bir şekilde lise eğitimi zorunlu hale geldikten sonra ilimizdeki derslik sayısı ve okul ihtiyaç sayısı arttı. 9 bin 300 dersliklere çıktı açık. Şu ana kadar 3 bin derslik eğitime açıldı. 3 bin 60 derslik inşaatımız devam ediyor. Yaklaşık bin 200, bin 300 civarında bitti. Geri kalanı inşallah 2014 yılı içerisinde bitecek ve hizmete açılacak. 2014 yılında da 3 bin derslik yaptırmayı planlıyoruz.”

Protokol konuşmalarının ardından Vali Ata, okulda dereceye giren öğrencilere ödül verdi. Daha sonra sınıflara geçilerek öğrencilere karne ve velilerine yönelik hazırlanan veli karnelerinin dağıtımı yapıldı.

Velisine karne hazırlayan ve tam puan üzerinden sadece bir puan kırdığını söyleyen Elif Busegöç, “Öncelikle şunu belirtmek isterim karnemden dolayı mutluyum. Notlarım iyiydi. Anneme gayet güzel bir not verdim. Şu ana kadar beni getirmesi bile ona yüz vermeme yetiyor. Sadece bir puan kırdım. O da rehberlik servisi ile daha az görüşmesinden dolayı” ifadelerini kullandı.

Program daha sonra kokteyl ile sona erdi.