“İlgimiz yok”

Gaziantep Valisi Erdal Ata, şehrimizde yayınlanan bazı haftalık gazetelere bayram ilanı verilmemesi konusunda, kendisinin adının referans olarak gösterilmesi iddialarına açıklık getirdi ve böyle bir durumla ilgisinin bulunmadığını açıkladı.

Vali Erdal Ata yaptığı yazılı açıklamada, İlimizde faaliyet gösteren bazı basın-yayın organlarında; Valiliğimizce basın kuruluşları listesi hazırlandığı ve bu listenin ilimizdeki kurum ve kuruluşlar tarafından referans alınmasının istenildiği yolunda haber ve yorumlar görüldüğünü belirterek, "Valiliğimizin, kamu veya özel kuruluşların basında yer alacak ilan veya reklam yayın faaliyetleriyle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" dedi.

NELER OLMUŞTU

Şehrimizde günden güne çoğalan haftalık gazeteler için yeni bir uygulama başlatılmış, Resmi ve özel kurumlar, bazı haftalık gazetelere bayram ilanlarını vermemişti. Bunun üzerine açıklama yapan Gazeteciler ve Basın Emekçiler Derneği Genel Başkanı Salih Dayıoğlu, gazeteciler cemiyetini suçlamış ve “Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nin kent’te bulunan diğer basın derneklerinden habersizce liste oluşturup bazı gazeteleri listeye koyup bazı gazeteleri de liste dışı bırakıp kuruluşlara gitmesi ve yerel basına destek mahiyetinde verilen kutlama ilanlarına ambargo koyması ve bunu Valiliğin haberi olmadan Vali’nin de adını kullanarak yapması Gaziantep Gazeteciler Cemiyetine yakışmadı”" demişti. Haber Merkezi