Bakanlığa kendi imzasıyla dilekçe yazan Vali Ali Yerlikaya'nın, toplulaştırmada sorumluluğun Gaziantep İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne verilmesini istediği öğrenildi.

İMZASIYLA BAKANLIĞA BİLDİRDİ

Vali Ali Yerlikaya'nın kendi imzasıyla sorunları bakanlığa ilettiği ve yıllardır bitirilemeyen toplulaştırma nedeniyle çiftçilerin mağduriyetini dile getirerek, "Problemler yaşanıyor. Gaziantep Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğüne bu konuda yetki verilirse sıkıntı azalır. Üreticinin tarım müdürlüğüne ulaşması daha kolay olur. Bu konuda sorumluluk il müdürlüğüne verilsin" dediği öğrenildi.

13 KÖYDE YENİLECEK

Sektör temsilcileri toplulaştırma işlemlerinin uzamasının nedenini toplulaştırma firmalarının yabancı olması, il tarım müdürlüğünün toplulaştırmaya müdahil olamamasını ve bu işin kağıt üzerinde yapılıyor olmasına bağlıyor. Gazetemizinde sık sık gündeme getirdiği sıkıntılarla ilgili Vali Ali Yerlikaya'nın işin üzerinde durduğu ve sorunların çözülmesi için çaba sarfettiği bildirildi. Vali Yerlikaya'nın yazısının ardından Oğuzeli'nin 13 köyünde toplulaştırmanın yenileneceği belirtildi.

GÜL VE ŞAHİN'DE KONUYU TAKİP EDİYOR

Öte yandan toplulaştırma sorunuyla Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in de yakından ilgilendiği, çözümü için onlarında çaba sarfettiği öğrenildi. Muhtarların bu konudaki sıkıntıları yapılan toplantılarda dile getirerek, "Fıstık ve zeytin dikemiyoruz. Çünkü yarın burası senin yerin değil diyecekler" diyerek şikayetlerini bildirdikleri öğrenildi. Meral KINACILAR