Beraberinde İl Milli eğitim Müdürü Cengiz Mete ile birlikte Gaziantep Lisesi'ne giden Yerlikaya, “Gaziantep’in siyasetine yön veren siyasetçi, devlet adamı, eğitimci, gazeteci-yazar ve sanatçılardan oluşan çok sayıda önemli şahsiyetin yetişmesinde pay sahibi olan bu lisemizin eski başarısını yakalaması için gerekenler yapılacaktır” dedi.

Bugüne kadar alanlarında duayen birçok ünlü ismi mezun eden Gaziantep Lisesi'nde başarı oranının düşmesi Gaziantep Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'ni harekete geçirmişti. Dernek Başkanı Emin İnce, başarısızlıkta sık müdür değişimlerinin önemli rolü olduğuna inandığına dikkat çekmiş ve bu olumsuzluğa son verilmesini istemişti. İnce bu haberden sonra Vali'nin duyarsız kalmadığını belirterek "Devlet büyüklüğünü gösterdi. Biz dernek ve okul olarak Valimizi yanımızda hissettik. Sayın Valimizin eğitime verdiği önem ve destek tartışma götürmez"diye konuştu.

VALİ DEVREYE GİRDİ

Vali Ali Yerlikaya yapılan çalışmalar ile birlikte iyileştirmeleri yerinde incelemek üzere Gaziantep Lisesi’ni ziyaret etti. Vali Yerlikaya’yı okula gelişinde İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, okul Müdürü, öğretmenler, öğrenciler ve Gaziantep Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneğinin başkanıyla yöneticileri karşıladı. Okulun koridor ve sınıflarında incelemelerde bulunan Vali Yerlikaya, idarecilerle yaptığı görüşmede Gaziantep’in en eski okullarından olan Gaziantep Lisesi’nin tarihine vurgu yaparak geçmişte birçok başarılara imza attığını belirtti.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Vali Yerlikaya, “Gaziantep’in siyasetine yön veren siyasetçi, devlet adamı, eğitimci, gazeteci-yazar ve sanatçılardan oluşan çok sayıda önemli şahsiyetin yetişmesinde pay sahibi olan bu lisemizin eski başarısını yakalaması için gerekenler yapılacaktır” diyerek, okul idaresi, Gaziantep Lisesi Mezunları Derneği ve okul aile birliği yönetimiyle olumlu bir çalışma sergilenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

FEN LİSESİ OLACAK

Yerlikaya, okul idaresi ve dernek yöneticileriyle birarada geldiği Gaziantep Lisesi'nde önemli bilgilerde verdi. Lisede inceleme yapan Yerlikaya, "Okulumuz 24 dersliğe düşecek. Bunun yarısı Fen Lisesi, diğeri de Anadolu lisesi olarak eğitim görecek. Sınıf mevcutları 34 kişi olacak. Gaziantep Lisesi eski günlerine dönecek ve kente yön verecek marka isimler yetiştirmeye devam edecek. Okulumuzun müdürü değişmeyecek. Aynı zamanda okulun çevre düzenlemesi de gözden geçirilecek" dedi.

İNCE: MUTLUYUZ

Gaziantep Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Emin İnce ise, çok mutlu olduklarını söyledi. Gazetemiz haberinin büyük yankı bulduğunu anlatan İnce, "Devlet büyüklüğünü gösterdi. Biz dernek ve okul olarak Valimizi yanımızda hissettik. Sayın Valimizin eğitime verdiği önem ve destek tartışma götürmez. Bizimle kaldı, sohbet etti, yapılacak çalışmalar konusunda da ilgili müdürlere talimat verdi. Bir Gaziantepli olarak sayın valimizle gurur duyduk" dedi. Ziyaret sırasında çeşitli konularda değerlendirmelerde bulunan Vali Yerlikaya, gelecek dönemlerde yapılması gereken çalışmalarla ilgili talimatlar verdi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT