GAZİANTEP Valisi Erdal Ata, kentte ele geçirilen 150 kilo C4 ile 20 intihar yeleği ile ilgili olarak, "Görevimizi iyi şekilde yaptığımız için belki geçmişe kıyasladığınız zaman çok daha fazla patlayıcı, silah ve mühimmat yakalanıyor" dedi.

Vali Erdal Ata, son dönemde Gaziantep'te emniyet güçlerinin ele geçirdiği patlayıcı ve mühimmat ile ilgili çıkan haberlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Gezer'in 'Kentte ele geçirilen mühimmatı açıklarsam dudağınız uçuklar' dediği mühimmatla ilgili açıklama yapan Vali Ata, güvenlik güçlerinin, Emniyet ve asayişin sağlanması için çalıştığını belirterek, şöyle dedi:"Emniyet ve jandarma teşkilatımız, emniyet ve asayişin sağlanması için çaba sarf ediyor. Yol denetimi, kontroller, istihbarat çalışmaları, yapılması gereken her şey yapılıyor. Eğer biz bunları yapmazsak bir tane tabanca, bir tane çakı yakalayamazsınız. Ama biz bunları görevimizi iyi şekilde yaptığımız için belki geçmişe kıyasladığınız zaman çok daha fazla patlayıcı, silah ve mühimmat yakalanıyor."

Gaziantep'te 50 uçaksavar mermisinin ele geçirilmesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Vali Erdal Ata, "Araziye atılmış vaziyette bulunan bir miktar mermi var. Ama önemli bir miktar da değil. Belki geçmişte askerlik yapıp, o birliklerde yanında getirip atmış olabilir diye düşünüyorum" diye konuştu. DHA