GAZİANTEP Valisi Erdal Ata, İslahiye İlçesi'nde bulunan yaklaşık 10 bin Suriyeli sığınmacının barındığı çadır kentte incelemelerde bulundu.

İslahiye'ye incelemelerde bulunmak üzere giden Gaziantep Valisi Erdal Ata, burada İlçe Kaymakamı Ünal Çakıcı tarafından karşılandı. İlçedeki çalışmalarla ilgili Kaymakam Çakıcı ve Belediye Başkanı AK Partili Kemal Vural'dan brifing alan Vali Ata, yapımı devam eden 362 konutluk TOKİ evlerinde ve dört okulun inşaatında incelemelerde bulundu.

İncelemelerinin ardından Vali Ata, Suriyeli sığınmacıların barındığı çadır kente geçti. Çadır kent içerisinde oluşturulan iş merkezinde Suriyeliler'in satışını yaptığı ürünleri inceleyen Vali Ata, Suriyeliler ile bir süre sohbet etti. Vali Ata, daha sonra çadır kentteki mahalle muhtarı 10 Suriyeli ile bir araya geldi. Soma'daki maden ocağında meydana gelen kazada hayatını kaybeden işçiler için Vali Ata'ya baş sağlığı sunan Suriyeli muhtarlar, bazı taleplerini de dile getirdi. Vali Ata, incelemelerini tamamladıktan sonra ilçeden ayrıldı.