Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 6 Avrupa ülkesinden gelen 27 gazeteci ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle biraraya geldi. Şahin, Suriyeli sığınmacıların en temel ihtiyaçlarını karşılayarak uzun vadeli planlar hazırladıklarını söyledi.

Şahin, Emine Göğüş Mutfak Müzesinde BBC, TRT World, Middle East Eye, Huffington Post ve El Cezire Amerika’dan gelen gazetecilere, Suriyeli sığınmacılarla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Şahin, mülteci çocuklarla beraber Gaziantep'in genç nüfusunun arttığını belirtti.

VALİLİKLERE YETKİ VERİLDİ

"Ben iki yıl önce başkanlığa geldiğimde üç bin Suriyeli çocuk eğitim hayatı içerisindeydi” diyen Şahin, ”Hükümetimizle beraber bu oranı yüzde 70'e çıkardık. Bu sene okula başlayanların oranı yüzde 95 oldu. Bu çocukların bütün ihtiyacı tarafımızdan karşılanıyor" dedi. Suriyeli sığınmacıların sağlıktan istihdama kadar bütün ihtiyaçlarını sağlamaya çalıştıklarına dikkati çeken Şahin, "Sağlıkta fırsat eşitliği sağlamak için özel ve devlet hastanelerini onların hizmetine açarak önemli bir işe imza attık. Ayrıca çalışma hayatınında düzenlenmeler yaptık. Kayıt dışı mültecilerin çalıştığını biliyorduk. Kendi işçimi, esnafımızı korumak için kota sistemi getirdik. Çalışma Bakanlığımız bu konuda gerekli düzenlemeleri yaptı. Valiliklere yetki verildi."

ALGILAR YANLIŞ

Gaziantep'te güvenlik konusunda negatif algı oluşturulmaya çalışıldığını vurgu yapan Şahin, "Biz beş yıldır dünyaya büyük bir insanlık dersi verdik. Vicdanen yapılması gereken her şeyi yaptık. Özellikle bir takım medya tarafından negatif algı oluşturulmaya çalışılıyor. Oluşturulmaya çalışılan negatif algıdan çok rahatsızız. Kültür, gastronomi alanında hedeflerimize gitmeye çalışırken, sanayi şehri olarak ihracatımızı arttırmaya çalışırken çok ciddi şekilde rahatsız oluyoruz. Biz bir Paris, Washington, İskandinav ülkesi kadar güvenli bir ülke olduğumuzu iddia ediyoruz. Bunun için de valiliğimiz, emniyet güçlerimiz istihbarat teşkilatımız bu ülkede olabilecek her şeyi kontrol edebilmektedir. Aslında bu bölgede yapılan çalışmalar bütün Türkiye'ye ve dünyaya sigorta olmaktadır." HABER MERKEZİ