Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, akademik çalışmalarını başarıyla sürdürürken anne ve babalarla anne ve baba adaylarını uyarmaya yönelik düzenlenen söyleşide 0-6 Yaş Çocuklarının Gelişim Özellikleri'ni masaya yatırarak ebeveynleri uyardı. GKV Anaokulu Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Gülsün Kepkep tarafından düzenlenen söyleşiye ilgi bir hayli fazlaydı. Söyleşide 0-6 yaş çocuklarının dönemsel gelişimleri, yaşlarına göre gelişim özellikleri ve bu yaşlarda görülen yaşa bağlı davranışlar ile ilgili bilgiler yanında çocuk gelişiminde göz önüne alınması gereken kurallarda anlatıldı.

KEPKEP: ANNE VE BABALAR HAZIR OLMALI

GKV Anaokulu Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Gülsün Kepkep, bireysel gelişimle ilgili en önemli evrelerin 0-6 yaş dönemlerinde gerçekleştiğini belirterek, ”Anne-babaların çocuk sahibi olmadan önce hazır olup olmadıklarından emin olmalarının önemi büyüktür. Eğer hazır hissediyorlarsa bir sonraki adım bebeği tanımak için gerekli hazırlıktır. Her çocuğun farklı kişiliği ve uyum biçimi olmakta beraber her yaşa ait belli başlı bazı özellikler mevcuttur ve bu özellikleri bebek dünyaya gelmeden öğrenmek gerekmektedir. Yeni doğan döneminden 6 yaşa kadar olan dönem yaşamın öğrenme, gelişim ve kişiliğin oluşumu açısından en önemli dönemidir. Bu dönemde bakım ve sevgi kadar çocuğun psikolojik, fiziksel ve zihinsel ihtiyaçlarını da tanımak ve karşılamak önem taşımaktadır. Çocuğun tüm ihtiyaçlarını uygun şekilde karşılamak ve onu sağlıklı yetişkin olarak hayata hazırlamak birinci derecede anne-babanın sorumluluğundadır” dedi.

Söyleşinin ardından ebeveynlerin merak ettiği konulardaki sorularını yanıtlayan GKV Anaokulu Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Gülsün Kepkep, velileri 0-6 yaş grubundaki çocukların gelişimine dikkat etmeleri yönünde de uyarmayı ihmal etmedi.