Migren hastasıysanız hayatınızı değiştirin

Zirve Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Cımbız, “Yaşadığınız hayat şekli size migreni getiriyor. Migren hastasıysanız yapacağınız ilk şey hayatınızı değiştirmek.” dedi.

Migrenin her yaş grubunda olmasının nedeninin kötü beslenmeyle ilişkisi olduğunu belirten Cımbız, "Çocuklarınıza parlak şekerler vermeyin kendi yaptığınız muhallebi kadar güzel bir tatlı yoktur. Kendi tatlımızı şekerimizi kendimiz yapmalıyız. Parçalanmış hazırlanmış poşetin içine girmiş kalıbın içine girmiş şeylerden uzak durun. Migren şehirleşmeyle birlikte daha çok arttı. Toprağa basmıyoruz, arkadaşlarımızı dostlarımızı ziyaret etmiyoruz. Sosyal hayat bizi birbirimizden ayırdı. Para kazanma ve kendimize daha fazla zaman ayırmaya çalışmak bizi Anadolu kültüründen uzaklaştırdı. İnsanlar çok daha fazla stresli çok daha bencil çok daha fazla çalışıyor duruma geldi. Migren ömür boyu çekilecek bir sorun değil migrenden çok rahat kurtulabiliriz” dedi.

AĞRI KESİCİ KULLANMAYIN

Cımbız, “Migren de yapılan en büyük hata migren ağrısı için ağrı kesici kullanmak. Bu bir kısır döngüdür. Yani siz migreninizi tedavi etmek için devamlı ilaç alırsanız hiçbir zaman migren iyileşmeyecektir. Migren hastasıysanız ilk yapacağınız şey hayatınızı değiştirmek. Yaşadığınız hayat şekli size migreni getiriyor” tavsiyelerinde bulundu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT