Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Gazetemize Başbakan’ın mitingini değerlendirdi, büyükşehirde oy hedefini açıkladı. Uzer, “Miting 30 Mart seçimleri için Gaziantep’te çok fazla bir şey konuşmanın manasının olmadığını gösterdi.

Asım Güzelbey yüzde 52 oy almıştı, hedefimiz bu seçim yüzde 60-65” dedi.

BEN BÖYLE KALABALIK GÖRMEDİM

Başbakan’ın mitinginde Gaziantep’in tarih yazdığını söyleyen Uzer, “Herhalde böyle bir kalabalığı Gaziantep siyasi tarihinde hiçbir dönem hiçbir parti böyle bir kalabalığı toplamadı. Ak partinin kuruluşundan bu tarafa işin içinde olan bir insan olarak böyle bir kalabalık görmedim. Müthiş bir kalabalık ve heyecan vardı. Kalabalık beni biraz haha heyecanlandırdı. Çok güzel bir görsel fotoğraf oluştu” dedi.

BAŞBAKAN’A SAHİP ÇIKMA REFLEKSİ

Bu kalabalığın, insanların Başbakan’a sahip çıkma refleksini gösterdiğini ifade eden Uzer, “Birileri ısrarla Ak partinin oylarının düştüğünü iddia etsede Ak partinin oyunda herhangi bir düşme sözkonusu olmadığı gibi bilakıs insanlar sayın başbakanına daha çok sahip çıkar bir tavır ve darnış içerisinde. Mitingde bunu gözlemledik. İşin siyasi bakışının dışında, sosyolojik açından bakarsakda insanların sayın Başbakana bir sahip çıkma refleksi içinde olduklarını ben net bir şekilde gördüm. Tabi o dünkü tabloda 30 Mart seçimleri için Gaziantep’te çok fazla bir şey konuşmanın manasının olmadığını gösterdi” diye konuştu.

HEDEF YÜZDE 65

‘Bizim yapacağımız tek bir şey kaldı. Elbetteki 30 Mart akşamına kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz’ diyen Uzer, “Bize şu saatten sonra düşen en önemli görevde insanların bize emanet ettiği oylara sahip çıkmak. Biz bir rekor bekliyoruz. Asım Bey 52 almıştı Allah’ın izniyle biz bu seçimde büyükşehirde bizim hedefimiz 60-65 aralığı. İnşallah bunu da yakalarız diye düşünüyoruz” dedi. Meral KINACILAR