Türkiye Basketbol liginde geçtiğimiz hafta sonu kendi evinde oynadığı Pınar Karşıyaka maçında hakem hataları nedeniyle mağlup olan Royal Halı’da kulüp başkanı Metin Uzer, oldukça sitemli. Pınar Karşıyaka maçında ki hakem hatalarının aleni bir şekilde yapıldığını söyleyen Uzer, yanlı davranışlara bir anlam veremediğini kaydetti.

CANIMIZI YAKTILAR

Kendi sahalarında oynadıkları Pınar Karşıyaka maçının özellikle son periyotunda yapılan hakem hatalarının maçın sonucuna tesir ettiğini açıklayan Royal Halı Gaziantep Basketbol kulübü başkanı Metin Uzer, “Her kes gördü yapılan hatalar bizim mağlup olmamıza neden oldu. Bize karşı neden böyle davranıyorlar bir türlü anlayabilmiş değiliz. Biz hakemlerimizden sadece adil yönetim sergilemelerini bekliyoruz. Bu hafta canımızı fazlasıyla yaktılar, daha dikkatli olmaları gerekiyor. Kulüp olarak 3 yıldır birinci ligde mücadele ediyoruz, bu zamana kadar taraftarlarımız hiç bu kadar hakeme tepki göstermemişti” dedi.

EMEKLERE YAZK EDİLİYOR

Kendilerine karşı yapılan davranışlara anlam veremediğini aktaran Uzer, ”Özellikle son periyotta hakem inisiyatifini kaybetti. İlginçtir bizim aleyhimize verilen faul pozisyonunu bir benzeri rakip yaptığında lehimize düdük çalınmıyor. Bizleri ve taraftarlarımızı sinirlendiren bu davranışlardır. Türkiye’de basketbol seyircisi bakımından birçok kulüp sıkıntı çekmesine rağmen bizim salona çektiğimiz seyirci sayısı ortalamanın bir hayli üzerinde, basketbol severle bu tür yanlı davranışlarla küstürülmemeli bu spordan soğutulmamalı. Bu kulübe çok ciddi emekler harcanıyor, sponsorlarımız bin bir güçlüklerle zar zor ikna ediliyor. Yazık değil mi bu kadar emeklere ve harcanan masraflara biz hakemlerden çok şey değil sadece adil yönetim istiyoruz” şeklinde konuştu.