Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde cumartesi günün kapanışı Gaziantep’te yapıldı. Eskişehir Basket’le Gaziantep Basket’i karşı karşıya getiren karşılaşmada bol skor, üç uzatma ve bir kazanan vardı. Kazanan ise Eskişehir oldu.

Ev sahibi Gaziantep’te etkili olan isimler Victor Rudd ve Mark Lyons’tı. Rudd, 28 sayı 12 ribaund üretirken Lyons da ona 30 sayı 5 ribaundla katıldı. Konuk ekip Eskişehir’de ise Billy Baron iş başındaydı. 26 sayı üreten Baron’a ise 20 sayı ve 18 ribaundla Jeff Ayres katıldı.

Karşılaşma bol skorla başladı. İlk çeyrekte Eskişehir Basket’te Billy Baron oldukça etkili olurken Gaziantep Basket’te Victor Rudd’un performansı ona cevap vermeye yeterli olmadı. Maçın ilk beş dakikası 15-14 Gaziantep üstünlüğü ile geçilirken sonraki beş dakika skorda işleri tamamen değiştirdi. Eskişehir Basket ilk çeyreği 8-19’luk seriyle kapatırken ilk çeyreğin sonunda tam 33 sayı bularak 10 sayı farkla ikinci çeyreğe çıktı. İkinci çeyreğin başında ise skor yağmuru biraz duruldu. İlk beş dakika 30-42 geçilirken bundan sonraki 5 dakikalık süreçte Gaziantep farkı azaltmaya başladı. Rudd ve DJ White bu kısımda etkili olurken ilk çeyrek sonucunda hala konuk ekip öndeydi. Devre 44-50 biterken en skorer isimler 15 sayıyla Rudd ve 14 sayıyla Jimmy Baron oldu.

İkinci devredeki ilk basket ise Jure Balazic’in elinden geldi ve Gaziantep farkı 4’e indirdi. Bundan sonraki iki hücumda art arda üçlüklerle Eskişehir farkı korumayı başardı. Ancak Gaziantep çeyrek bitimine 6 dakika kala Lyons’ın sayılarıyla farkı 1’e indirdi. Skor ise nihayet 62’de eşitlendi. Bundan sonra da Gaziantep’in baskın oyunu devam etti. Skor eşitlendikten bir dakika sonra hemen farkı 5’e çıkaran Gaziantep’te öne çıkan isim yine Victor Rudd oldu. Gaziantep rüzgarı dinmek bilmedi. Farkı aniden 9’a getiren Gaziantep’e karşı Eskişehir molasına başvurmak zorunda kaldı. Çeyrek ise 75-66 noktalandı. Son çeyreğe daha etkili başlayan taraf Eskişehir Basket oldu. Ancak bu skorborda yansımadı. Bitime beş dakika kala 83-77 önde olan Gaziantep skoru bir süre daha konforlu bir farkla götürmeyi başardı. Ancak Eskişehir farkı tekrar tek hücuma indirmeyi başardı. Bitime 1.49 kala ise skor 90-90’da eşitlendi. Eşitliği bozan taraf ise turnike isabetiyle Earl Rowland oldu. Sonra 29 saniyeye bu skorla girilirken Gaziantep, Rowland’ın top kaybı ardından molayı aldı. Mola dönüşü ise Gaziantep Balazic’in üçlüğüyle öne geçmeyi başardı! Son hücumda Eskişehir çizgiye gitmeyi başarsa da Baron ikinci serbest atışı kaçırınca maç uzatmaya gitti.

Uzatma çeyreğinde farkı bozan taraf ise 4-0’lık seri ile Eskişehir Basketbol oldu. Farkı biraz daha açan Eskişehir bitime 3 dakika kala 95-101’e ulaşarak farkı 6’ya çıkarttı. Ancak Gaziantep pes etmedi ve skoru 102’de tekrar eşitledi. İlk uzatma çeyreği 104-104’le noktalandı ve ikincisine geçildi. İkincisinin başında ise Can ve Baron’ın karşılıklı üçlükleri sahne aldı. Bitime 22 saniye kala skor bir kez daha 115’te eşitlendi. Gaziantep Basket eşitliği Lyons ve Can’ın serbest atış isabetleriyle bozdu. Maçın sonunda ise büyük bir şok yaşandı. Bitime saniyeler kala topu kaybeden Balazic, Baron’ın sayısına neden oldu ve maçı 118-119’luk skorla Eskişehir’e hediye etti.