Karşılaşmanın ilk yarısını geride kapatan Potanın ağaları, üçüncü periyotta muhteşem dönüş yaparken normal süresi 93 - 93 eşitlikle sonuçlanan maçın üçüncü uzatma bölümünde rakibine mağlup oldu.

Kırmızı – siyahlı yemsilcimizde son saniyeye kadar mücadeleyi bırakmayan Mark Lyons (30 sayı, 5 rib) , Vıctor Rudd (28 sayı, 12 rib) ve Sean Armand (20 sayı, 8 asist) üçlüsü takımları kaybetse de muhteşem performansları ile alkışı hakkettiler.

Konuk Eskişehir’de ise Ayres 20 sayı 18 ribaund galibiyetin mimarı oldu.

Karşılaşma iki taraf içinde tempolu başladı. İlk dakikalarda üstünlüğü eline alan Gaziantep, rakibini kendisine yaklaştırmamayı başarıyordu. Ayres ile farkı indiren Eskişehir'e cevap DJ White'dan gelmişti (15--11).Hücumda iki ekip de sıkıntı yaşamadan kolayca baskete gidiyordu. Yunus Emre Sonsırma'nın basketiyle Eskişehir skoru 17-19 getirerek öne geçti. Baron’un hiç kaçırmadan oynadığı bu dakikalarda Eskişehir farkı açmaya devam ediyordu. Toplamda 8-0 yapan Eskişehir, ev sahibi ekibe molayı aldırdı. Moladan Rudd'un basketiyle dönse de, farkı aşağıya çekmeyi başaramadılar. Üçlüklere devam eden Eskişehir, farkı çift hanelere çıkartarak ilk çeyreği 23-33 önde tamamladı.

İlk çeyrekte Gaziantep, 4 üçlük denemesinin hepsinde de boş dönerken, Eskişehir 7/10 üçlük isabetiyle oynadı.

Karşılıklı isabetsiz atışlarla 2. çeyrek başladı. Marshall ile üçlüklere kaldığı yerden devam eden Eskişehir farkı da çift hanelere taşıdı (25-36). Potaya gitmek yerine dışarıdan şut kullanmayı tercih eden Gaziantep, isabet bulmayan atışlarından dolayı farkı eritemiyordu. Çeyreğin sonuna doğru Lyons ve Rudd etkili hücumlarıyla farkı 6'ya indiren Gaziantep, rakibine molayı aldırdı (44-50). Moladan iki taraf da boş dönünce devreye üstün giren taraf Eskişehir oldu (44-50).

3. çeyreğe iki tarafta dış atışlarla başladı.Bu çeyreğe muhteşem başlayan Gaziantep, Lyons ile farkı da 1'e indirerek rakibini rahatsız etmeye başladı (57-58). Müthiş bir mücadeleye sahne olan bu çeyrekte Gaziantep, Rudd ile 05:12 dakika kala 15 sayılık farkı eritmeyi başardılar (60-60). Liderliği Gaziantep'e kaptırmak istemeyen Eskişehir, Kratsov ile tekrar liderliği eline alırken cevap Rudd'dan gecikmedi. Eskişehir bu periyotta oyundan düşerken, Gaziantep ise daha doğru hücumlar ederek farkı açıyordu. Balazic'in iki üçlüğü ile farkı 9'a çıkaran ev sahibi ekip Eskişehir'e molayı aldırdı. Muhteşem bir geri dönüş periyodu geçiren Gaziantep devreyi 9 sayı üstünlükle tamamladı (75-66).

Son çeyrekte Eskişehir, Gaziantep'i kovalamaya devam etse de ev sahibi ekip rakibini kendisinden uzak tutmasını biliyordu. Eskişehir'de bu dakikalarda en sıcak el Marshall'dı Farkı üçe indiren basketi kaydettikten sonra Ayres ile bir basket daha bulan Eskişehir 03:03 dakika kala farkı 1'e indirerek maçtaki heyecanı daha da arttırdı. Çok çekişmeli geçen bu çeyrekte bitime 01:45 dakikaya 90-90 eşitlikle girildi. Karşılaşmada normal süre 93-93 tamamlanarak uzatmaya gidildi.

İlk uzatma periyodunda liderlik sürekli el değiştirmeye devam ediyordu. İki tarafında istekli ve hırslı oyununu doğru pozisyonlarla taçlandırması sonucunda eşitlik bozulmayarak 104-104 ile 2. uzatmaya gidildi. İkinci uzatmada maça tutunmaya devam eden Eskişehir, zorlansa da 4 sayılık son hücumla sahadan 118-119 skorla galip ayrılmayı başardı.

MUHARREM TÜRKOĞLU